Tobias Åhström skriver seniorkontrakt med MODO Hockey

6 maj 2019 11:45
Herr

Under måndagsförmiddagen kunde MODO Hockey glädjande meddela att att Tobias Åhström skrivit seniorkontrakt med MODO Hockey över de kommande två säsongerna. "Han gjorde en fantastiskt bra säsong med J20 där han var en ledande spelare när laget tog SM-guld. Han besitter en enorm talang och nu vill vi ge honom alla förutsättningar för att han ska kunna applicera sin produktionen även som senior", säger huvudtränare Björn Hellkvist.


Tobias Åhström har vandrat genom hela MODO Hockeys organisation. Från U16 hela vägen till seniorlaget. Totalt har det blivit nio år i föreningen och nu står det klart att det två år till.

– Det känns mycket bra och det ska bli väldigt kul att fortsätta spela i MODO Hockey. Man har varit trygg här i alla år, haft nära hem och MODO har alltid varit laget. Så det är skönt att ha de två kommande åren klart, säger Tobias Åhström till MODO Channel.

Åhström kommer från flera poängstarka säsonger, där han de senaste två åren har noterats för 54 respektive 60 poäng i J20 Superelit. Säsongen 2018/2019 vann han som första MODO-spelare poängligan för J20 Top 10 och slutspelet.

– Tobias vann hela poängligan i J20 SuperElit Topp 10 och bevisade att han är den mest produktiva och bästa junioren i hela Sverige just nu. Han är värd att få chansen hos oss och han kommer verkligen att få chansen där vi vill ge honom alla möjligheter och verktyg att lyckas. Med tanke på att han är en väldigt seriös spelare ser jag heller inget annat än att han kommer att lycka, säger huvudtränare Björn Hellkvist.

Även Åhström själv är nöjd över säsongen som slutade i både SM-guld och vinnare av poängligan.

– Före jul skulle jag nog inte vara särskilt nöjd, men efter jul började det gå bättre för mig själv och sen rullade det på hela säsongen ut, säger Åhström och fortsätter:

– Jag är nöjd men sen har jag bra förtroende från tränarna, har fått spela med spelare samtidigt som jag haft bra förtroende från tränarna och har fått spela powerplay. Då rullar poängen in, säger han.

Ta nästa steg

Det nyskrivna kontraktet är Tobias Åhströms första seniorkontrakt, och målsättning för den kommande säsongen är glasklar.

– Jag vill ta med mitt spel jag haft i juniorlagen, ta en produktiv roll och fortsätta på det jag gjort under juniortiden, säger Åhström.

Kontraktet med Tobias Åhström är skrivet över två säsonger.

Mer information om kontraktsläget går att läsa här: Kontraktsläget i MODO Hockey 2019/2020

Se intervjun med Åhström i MODO Channel

Till MODO Channel