Förlust för MODO mot Luleå/MSSK
Publicerad: 2021-02-26
Dam
MODO tog under fredagskvällen emot Luleå hemma i Modo-hallen, ett returmöte efter 2-6-förlusten på bortaplan förra onsdagen. MODO Hockeys sista grundseriematch inför ett stundande slutspel och en chans att gnugga på dom sista detaljerna.

Luleå tog ledningen tidigt efter att hemmalagets försvar missat i markeringen, målet gjordes redan efter 1.44. Efter målet följde en stund där båda lagen letade efter spelet utan att någon kunde ta ett spelmässigt övertag. MODO hade en del puck i anfallszonen och hittade ett par skottlägen, men utan att det blev någon het målchans. Efter lite mer än halva perioden skapade Luleå Hockey/MSSK en högkalibrig chans med skott mot plockhandskrysset, men Klara Peslarova gjorde en fin räddning.

Lagen fortsatte byta anfall med varandra, men bägge lagen försvarade sig också bra så det blev inga riktiga chanser trots några skottförsök. Luleå Hockey/MSSKs individuella skicklighet gjorde att man kändes farliga i anfallszon, och efter cirka 15.30 hade man också ett skott i målramen. I periodens slutskede skapade lagen ett par farligare chanser var, Luleå Hockey/MSSK hade ett skottläge från skottsektorn med minuten kvar och MODO hade ett ribbskott av Jaycee Magwood i periodens absoluta slutsekunder! Perioden slutade med ettmålsledning till bortalaget, en jämn period med hög fart.

MODO rullade upp bortaförsvaret i början av den andra perioden, och Sofia Engström kunde lyfta upp pucken i nättaket vid målvaktens högra stolpe, ett mycket vackert hockeymål efter att alla spelare rört pucken i anfallszonen! Tiden för målet var 1.18. Hemmalaget fick luft under vingarna efter målet och skapade några chanser till i inledningen av perioden. Man hade sådant spelövertag att Luleå valde att ta en timeout efter 3.21.

Bortalaget ryckte upp sig efter timeouten och började äga mer puck. Man skapade längre anfall och lyckades också ta ledningen med 2-1 efter 5.46. Efter målet började MODO ta över spelet, men Luleå Hockey/MSSK stack också upp i anfallsräder ibland. Runt den 12e minuten började bortalaget sakta ta över och började få längre anfall, men utan några heta chanser. Matchens första utvisning kom efter 14 minuter av andra perioden, och det var hemmalaget som åkte på den. MODO dödade utvisningen på ett bra sätt. I slutfasen av perioden var det Luleå Hockey/MSSK som hade pucken mycket i anfallszonen, men det blev inte några heta chanser.

MÅLEXPLOSION FÖR GÄSTERNA

Luleå inledde den tredje perioden bäst, man skapade flera heta chanser och fick hemmalaget att dra på sig en utvisning efter 4.45. Man fick också utdelning i powerplayet, och det var ett mål som mer eller mindre hängt i luften ett tag. Tiden för målet skrevs till 5.15.

Bortalaget fortsatte hålla trycket uppe och ägde mycket puck under första halvan av perioden, och man sköt en hel del skott mot målet, men Peslarova försvarade målet på ett bra sätt. Efter 11 minuter hade MODO ett skott klockrent i ramen, men ingen utdelning. Strax efter det skottet drog också hemmalaget på sig en utvisning. Luleå lyckades också göra mål i det efterföljande powerplayet, målet kom efter 12.35.

Gästerna fortsatte också att ha övertaget i slutskedet av matchen, även om MODO försökte åstadkomma något i anfallsväg. MODO satsade på att ta ut målvakten för att få tryck framåt, men det blev ett mål bakåt istället. Det kom efter 18.49. Det blev inga fler mål i matchen, utan gästande Luleå vann med 1-5.

Nästa match för MODO Hockey är redan på måndag den 1 mars då slutspelet inleds med den första kvartsfinalen mot HV71.