Inför BIK Karlskoga - MODO Hockey
Publicerad: 2021-03-13
Herr
Det är dags att sätta punkt för säsongen 2020/21 och för MODO Hockeys del innebär det möte med BIK Karlskoga på bortaplan. MODO Hockey som har sin bästa svit för säsongen, med fyra raka trepoängare, ser fram emot mötet med tabelltvåan. ”Blir en härlig utmaning att möta BIK Karlskoga som spelar för att ta andraplatsen i tabellen”, säger Magnus Sundquist.

MODO Hockey visar fin form i slutdelen av HockeyAllsvenskan 2020/21. Efter derbysegrarna över Björklöven x2 och Timrå så blev det igår seger i säsongens sista hemmamatch via 4-3 mot Tingsryds AIF.

– Det var väl för mycket svänghockey de två första perioderna. Det var kul att gå till anfall och spela den offensiva delen men vi var inte tillräckligt noggrann i helheten, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– I pausen inför tredje perioden så pratade vi om just det, att vi måste vara noggrann och göra jobbet fullt ut. Det gick vi in och gjorde och vi vinner också matchen. Man kan säga att de två första perioderna var jämna men att vi i tredje tog tag i grejerna och jag tycker det är rättvist att vi spelar hem trepoängaren.

"Visat moral och stolthet"

MODO Hockey har som sagt nu en svit av fyra raka trepoängare och Sundquist är mycket tillfreds med vad han har sett.

– Vi har visat professionalism rakt igenom. Killarna har visat moral och en stolthet för klubbmärket. Det är kul att vinna matcher och det är det sista man gör som man kommer ihåg, säger Sundquist och fortsätter så här om säsongens allra sista uppgift, BIK Karlskoga på bortaplan:

– BIK Karlskoga är ett av seriens allra bästa lag. De ligger tvåa i tabellen vilket understryker deras standard. De har nu också mycket att spela för vilket gör den här fighten också extra rolig för oss.

"Viktigt vara påslaget från första nedsläpp"

Förra gången som MODO Hockey besökte Nobelhallen fick man med sig en poäng hem. I Fjällräven Center har BIK Karlskoga vunnit säsongens båda matcher.

– Vi är väl medvetna om att det är en riktig utmaning som väntar oss imorgon. Kommer att vara oerhört viktigt att vi är fullt påslaget från första nedsläpp, för det vet vi att BIK Karlskoga kommer att vara. Enkelt och smart spel bli viktigt, spela klart situationerna, både med och utan puck. Att vi hela tiden värderar situationerna som uppstår på ett bra sätt, säger Sundquist.

Läget i truppen?

– Samma spelare som i matchen mot Tingsryd är tillgängliga för avslutningsmatchen.

Matchen i morgon har nedsläpp kl 15:00.

Patrick Edlund