Ritchie: "Jag är väldigt tacksam - vi har fantastiska fans"

28 oktober 2015 14:39
Hakan Nordstrom Håkan Nordström /
Hakan Nordstrom Håkan Nordström /
Hakan Nordstrom Håkan Nordström /
Ida Olsson
Ida Olsson

Rosa Bandet 2015 med kampanjfinal i mötet mellan MODO Hockey och Frölunda HC under tisdagen blev en succé där bland annat Byron Ritchie inför nedsläpp tog emot en blomma från fansen. Dessa hade startat en insamling på Facebook där blomman snabbt finansierades och överskottet på hela 14 000 kr skänktes till MODO Hockeys Rosa Bandet-insamling.


Det var en speciell kväll i Fjällräven Center i går kväll och MODO Hockeys supportrar har åter igen visat att dom har hjärtat på rätt plats. När Byron Ritchie oturligt skadade sig startade Stina Lundblad en insamling på nätet för en blomma. De frivilliga bidragen från MODO Hockeys fans räckte med råge och insamlingen stannade på över 14 000 kronor som skänktes till MODO Hockeys Rosa Bandet-insamling av Stina Lundblad och Håkan Forslund. Byron Ritchie tog emot blomman och den symboliska gåvan till insamlingen.

– Det var naturligtvis väldigt generöst av fansen och smickrande för mig att de har samlat in pengar till en blomma, sa Byron Ritchie och fortsatte:

– Jag är väldigt tacksam för den vänliga handlingen och att vi alla tillsammans samlade in pengar för en bra sak betyder mycket. Jag tror att alla känner någon som drabbats av sjukdomen och att fansen ställer upp och tillsammans med MODO Hockey bidrar till forskningen är fantastisk.

MODO Hockey Dam överräckte även gåvan från laget innan nedsläpp där samtliga spelare och ledare samt alla som valt att utmana dessa tillsammans skönkte över 4000 kronor till insamlingen.

"Vi måste alla fortsätta kampen"

MODO Hockeys huvudtränare Larry Huras blev allvarlig på den efterföljande presskonferensen och tog vid efter onsdagens träning.

– Sjukdomen cancer tar nära och älskade ifrån oss och vi måste alla fortsätta kampen för att besegra det fruktansvärda monstret. Nästan alla i vår generation har på något sätt kommit i kontakt med sjukdomen, inte bara bröstcancer utan även andra former av cancer, och att vi tillsammans höjer medvetandet för sjukdomen och fortsätter att försöka hitta botemedel och stötta forskningen är viktigt. Jag vill därför rikta ett personligt tack till alla som stötta MODO Hockeys Rosa Bandet-insamling.

Samtliga köpare av Rosa Bandet-tröjorna. Foto: Håkan Nordström

Rosa matchtröjorna överlämnades på isen efter matchen

Efter matchen kom MODO Hockey tillbaka ut på isen för att signera och överlämna de matchanvända rosa matchtröjorna till de företag och privatpersoner som valt att köpa tröjorna för att stötta Rosa Bandet-insamlingen. MODO Hockey vill rikta ett stort tack till alla som bidrog till kvällens Rosa Bandet-insamling på något sätt.

MODO Hockey återkommer inom kort med den totala summan som skänktes till Rosa Bandet 2015.