MODO Hockey lånar Albin Eriksson från Skellefteå AIK

14 november 2019 10:00
Albin Eriksson i CHL
Herr

MODO Hockey lånar idag in Albin Eriksson från Skellefteå AIK under en period på fyra veckor. "Vi har en skada på Kim Rosdahl och får in en stor, stark spelare som gillar att vara i hetluften framför målen där han alltid tar pucken mot kassen i offensiv zon", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


MODO Hockey lånar Albin Eriksson från Skellefteå AIK för de kommande fyra veckorna. Eriksson, 19, utmärker sig då han väger 94kg och mäter 193cm. Debuten i SHL skedde säsongen 2017/2018 och den förra säsongen svarade Eriksson för 16 poäng (9+7) på 44 spelade matcher.

– Vi står inför en intensiv period fyra veckor framåt där Kim Rosdahl ser ut att bli borta från spel. Rosdahl är en viktig spelare för laget och nu går det inte att ersätta honom, men när belastningen kommer att öka är det en väldigt bra lösning att få in en kompetent spelare i Albin Eriksson.

Albin Eriksson ansluter till MODO Hockeys isträning idag, torsdag, och är spelklar till fredagens hemmamatch mot Kristanstad. Albin Eriksson kommer att spela i tröja nummer 32 där lånet gäller fram till och med matchen mot Södertälje den 13 december.

Biljetter till MODO Hockeys hemmamatch på fredag