Kopierat segerrecept – Tougas avgjorde mot AIK
Publicerad: 2021-10-17
MATCHRAPPORT
Övertidssegrar var melodin för MoDos representationslag under helgen. Damlaget upprepade lördagens bedrift och bortaslog även AIK på övertid – och än en gång var det Kaitlyn Tougas som sköt hem segern till Ö-vik.

Utvisningar kom till viss del att prägla söndagens möte mellan MoDo och AIK på Ulriksdals IP i Stockholm. För MoDos del blev första perioden sönderryckt på grund av inte mindre än fyra resor till botbänken. Nu höll laget för all del tätt i den spelformen, men att spela i numerärt underläge i nästan halva perioden påverkar givetvis lagets chanser.

AIK gjorde också 1–0 i första perioden, Klara Peslarova - som annars räddade 14 skott under de första 20 minuterna - fick kapitulera mot Sabina Küller efter 6.58.

I andra perioden fick MoDo tidig utdelning. Jaycee Magwood, som var en hårsmån från att näta i comebacken mot SDE på lördagen, avlossade ett skott i slottet och pucken letade sig förbi både trafiken framför mål och AIK-keepern Minatsu Murase.

MoDo trummade sedan på och såg också ut att koppla ett spelmässigt grepp, när Vendula Pribylova plötsligt levererade en kalldusch genom att skjuta 2–1 till AIK i ett friläge som kom lite från ingenstans.

Gästerna repade dock mod relativt snabbt och i numerärt överläge kom också utdelningen när lagkaptenen Olivia Carlsson vann kampen framför mål och vispade in 2–2 bakom Murase.

Efter en mållös och relativt böljande tredjeperiod gick matchen till en förlängning och precis som under lördagen var det kanadensiskan Kaitlyn Tougas som såg till att vårt MoDo fick med sig segern hem till Örnsköldsvik. Med ett vackert och välplacerat skott hittade hon krysset och 3–2 var ett faktum. Hennes sjätte mål för säsongen och trettonde poängen på tretton matcher.

Segern var MoDos tredje raka och placeringen i toppen befästes. MoDo ligger på tredje plats i SDHL, med tre poäng upp till Luleå i topp. Det är just Luleå som står för motståndet i nästa match också, hemma i Hägglunds Arena den 25 oktober.

Kom och stötta laget och hjälp MoDo till fjärde raka segern! Förboka din biljett på modo.ebiljett.nu.