Förlust mot Frölunda i Rosa Bandet-matchen
Publicerad: 2015-10-27

Tisdagkvällens match i Fjällräven Center gick i rosa när MODO Hockey tog emot Frölunda HC. Hemmalaget samlade för fjärde säsongen i rad in pengar till Rosa Bandet där hela 63 040 kronor skänktes på bara från biljettintäkterna. Matchen slutade med uddamålsförlust, 2-3, där gästerna sköt segermålet när mindre än sex minuter återstod. Målskyttar för MODO Hockey blev Joel Kwiatkowski och Per-Åge Skröder.

MODO Hockey startade matchen på hälarna där Frölunda visade direkt varför de är laget som endast förlorat en match så här långt i SHL 2015/2016. Efter 1:59 och flera kvalificerade chanser kom 0-1 när pucken tog på Johan Sundström i slottet och styrdes i nät bakom Adam Reideborn.

Frölunda skapade flera vassa chanser till att utöka sin ledning, men Adam Reideborn spelade stabilt och MODO Hockey klarade även av ett över en minut långt spel i tre mot fem som tände de 5654 i Fjällräven Center och tog hemmalaget tillbaka in i matchen spelmässigt. Kedjan med återvändande Kyle Wilson, Victor Olofsson och Bill Thomas skapade flera farligheter men inga fler mål föll i perioden som slutade 7-10 i skott.

Kwiatkowskis första mål i MODO-tröjan

MODO Hockey inledde den andra perioden som laget avslutade den första och när hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre efter sju spelade minuter kom även kvitteringen. Joel Kwiatkowski laddade stora kanonen och sköt 1-1 bakom en skymd Johan Gustafsson efter 8:16.

Efter kvitteringsmålet var det Frölunda som tog över händelserna ute på isen och efter en spelvändning, med ett i det närmaste två mot ett-läge, gjorde Andreas Johnson 2-1 med ett högt direktskott efter en passning från Ryan Lasch efter 15:37. Frölunda pressade sedan på för ytterligare ett mål i matchen, men MODO Hockey fredade kassen i ett boxplay under slutskedet av perioden som slutade 1-1 och 13-12 i skott.

Skröder kvitterade men Frölunda segrade

Den tredje perioden inleddes med powerplayspel för MODO Hockey där Per-Åge Skröder höll sig framme för att sätta en retur i nät för 2-2 och kvitterat efter 03:54. Maxim Lapierre arbetade förstjänstfull framför kassen nrä Skröder kunde sätta sitt fjärde mål för säsongen.

Matchen svängde nu fram och tillbaka innan Frölunda sköt nästa mål, som även blev det matchvinnande, när endast sex minuter återstog av den tredje perioden. En puck som studsade på en Frölunda-hjälm efter ett blockat skott träffade sedan Reideborn och gick ut till Sebastian Stålberg som kunde sätta pucken fram till 2-3 i öppen kasse. MODO Hockey chansade med sex spelare på isen när Adam Reideborn lämnade sin kasse, men kom inte närmare än uddamålet.

Rosa matchtröjorna överlämnades på isen efter matchen

Efter matchen kom MODO Hockey tillbaka ut på isen för att signera och överlämna de matchanvända rosa matchtröjorna till de företag och privatpersoner som valt att köpa tröjorna för att stötta Rosa Bandet-insamlingen. MODO Hockey vill rikta ett stort tack till alla som bidrog till kvällens Rosa Bandet-insamling på något sätt. Du kan även fortsättningsvis bidra genom att skicka en gåva på 50kr via SMS. Du gör då på följande sätt:

SMS:a BESEGRA 40197 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

Exempel: BESEGRA 40197 Nils Nilsson