Två poäng i J20 Top10 under helgen

23 februari 2020 18:54
Junior

MODO Hockey tog två poäng i helgens matcher i J20 SuperElit Top10 efter två förluster på bortaplan på övertid mot Linköping respektive HV71. Samtidigt blev det två förluster i J18 Allsvenskan Norra då MODO mötte Djurgården och Södertälje på bortaplan.


MODO Hockey hade bortamatcher för båda juniorlagen på herrsidan den här helgen. I J18 Allsvenskan Norra så handlade det om matcher i Stockholmsområdet samtidigt som det i J20 SuperElit Top10 var matcher mot Linköping och HV71.

För de äldre juniorerna blev det två täta, jämna matcher med förluster på övertid. Lördagens match mot Linköping slutade 3-2 och mot HV71 blev det målrikt där slutresultatet till slut skrevs till 6-5.

— Det grinar oss i ansiktet i matchen mot Linköping där vi är i ledningen fram till knappt tre minuter kvar då de får en stöt på pucken i en tilltrasslad situation och kvitteringen är ett faktum. Vi gör en riktigt bra prestation och sätter verkligen försvarsspelet främst, sammanfattar huvudtränare Micke Sundell matchen mot Linköping och fortsätter:

— Tycker synd om killarna som måste lämna isen med ännu en förlust på övertid, trots att vi styr och är det bättre laget. Vi spelar fysiskt i försvarsspelet och med bra fart och fysik in mot målet och det gav HV71 stora bekymmer. Det negativa är att vi drar på oss för mycket utvisningar och att vårt spel i powerplay fortfarande är ineffektivt.

Två förluster i J18 Allsvenskan Norra

I J18 Allsvenskan norra blev det förlust med uddamålet i matchen mot Djurgården på lördagen, till slut vann hemmalaget med 5-4. Söndagens möte med Södertälje slutade med förlust med 7-3 efter att Södertälje gjort fyra mål i sista perioden.

— Vi gör en riktigt bra match i två perioder mot Djurgården där vi tävlar bra och vinner många kamper. Sedan är det så klart surt att tappa ledningen i tredje och kamma noll. Men vi möter ett lag som sätter oss under hårt tryck, något vi inte lyckas hantera denna gång, säger huvudtränare Emil Svelander och avslutar:

— Mot Södertälje är det en tam insats där vi har problem med passningsspele samt släpper in för många mål. De är både effektivare och noggrannare och vinner rättvist. Vi har en del saker att jobba på i spelet och målsättningen är att hitta tillbaka till den nivå vi vet att vi kan spela på innan slutspelet startar.

Kommande juniormatcher

För MODO Hockey i J18 Allsvenskan Norra väntar nu närmast match hemma mot Luleå på onsdag medan det är hemmamatch mot Leksand på lördag i J20 SuperElit Top10.