Fem raka mål bäddade för seger på bortaplan
Publicerad: 2020-01-12
Dam
MODO Hockey låg under med 2-1 efter den första perioden i söndagens bortamatch mot Brynäs då en målkavalkad följde med fem raka mål. Matchen slutade till sist 4-6 för tre poäng där målskyttar för MODO var Wilma Sundin (2), Marion Allemoz (2), Erica Rieder och Gracen Hirschy.

MODO Hockey fick en smakstart i söndagens bortamatch mot Brynäs IF där Wilma Sundin svarade för sitt första mål i SDHL efter sex minuters spel av den första perioden. Marion Allemoz drop-passade till Sundin vars skott tog vägen via brynäsmålvaktens plockhandske innan den gick i nät för 0-1. Brynäs kvittering kom efter 10:22 i powerplay där Denisa Krizova direktsköt 1-1 innan hemmalaget även tog ledningen i matchen. Klockan stod på 18:09 när Lara Stadler kom helt fri med Klara Peslarova och kunde prickskjuta in 2-1, vilket även var ställningen efter den första perioden.

Islossning offensivt - fem raka mål från MODO

Den andra perioden startade med att Wilma Sundin tog tillvara på ett tveksamt ingripande från Agnes Åker i brynäskassen och kunde lägga in 2-2 från ena sarghörnet. Sundins första och andra mål någonsin i SDHL kom med andra ord i samma match! Perioden fortsatte sedan med att MODO återtog ledningen efter 13:49 när Erica Rieder sköt från blålinjen för 2-3 innan Gracen Hirschy svarade för en mycket fin individuell prestation när hon tog saken i egna händer och sågade sig igenom hela Brynäs-försvaret innan hon satte 2-4 med klockan på 18:45.

I den tredje perioden fortsatte målen att komma i raskt takt där Marion Allemoz adderade två raka mål till sina två assist från tidigare i matchen. Redan efter 2:31 utökade MODO ledningen till 2-5 när Sofia Engström bågade in från offensivt sarghörn och hittade Allemoz som direktsköt sitt åttonde mål för säsongen. Den nionde fullträffen kom endast 36 sekunder senare när hon tog tillbaka en tappade puck för 2-6.

Hemmalaget jagade reduceringar och lyckades två gånger om när Denisa Krizova gjorde sitt andra mål för kvällen för 3-6 genom en styrning efter 11:29 innan även Lara Stadler blev tvåmålsskytt i matchen när hon sköt 4-6. Men närmare än så kom inte Brynäs i matchen där MODO vann med 4-6 för tre härliga poäng! Skotten i matchen slutade 28-21.