Inför helgens SDHL-matcher
Publicerad: 2020-12-04
Efter tre raka bortamatcher är MODO Hockey tillbaka på hemmaplan igen i SDHL. I morgon väntar Linköping i Fjällräven Center och dagen därpå står Djurgården för motståndet. ”Det här är kanske den tuffaste matchhelgen man har i SDHL. Det är två toppresterande lag som vi ställs mot och det ska bli en fantastiskt härlig utmaning”, säger Björn Edlund.

Förra veckoslutet plockade MODO Hockey fyra poäng av sex möjliga på bortaturnén i söder. Först besegrades Göteborg med 6-0 och därefter blev det 2-3 efter förlängning mot HV71.

– Jag tycker att förra helgen var ett bra kvitto på att vi är på väg framåt. Mot Göteborg kanske vi inte gör någon av säsongens bättre prestationer - men vi är tillräckligt bra för att vinna med 6-0, säger Björn Edlund och fortsätter så här om matchen mot HV71:

– Vi hade en bra känsla inför den matchen och jag tycker också att vi trummade på bra från första nedsläpp. Det är sällan man skaffar sig en tvåmålsledning borta mot HV71 och ett sånt läge ska man kanske inte bränna. Vi blev lite återhållsamma efter 2-0, vi gick ifrån det enkla och raka spelet och det blev vi straffade för. Men vi kom tillbaka spelmässigt och överlag är det en bra match från vår sida.

"Känns mycket bra"

Under veckan har MODO Hockey tränat på bra - och man har gjort det med i stort sett hela truppen tillgänglig varje dag.

– Det känns naturligtvis mycket bra. Tidigare under hösten hade vi en period där det var mycket frånvaro, både i träning och på match. När sådana situationer uppstår så blir det en sned fördelning på istid och det är egentligen aldrig lyckat.

Vad har ni haft i fokus under veckan?

– Väldigt mycket har handlat om att spela spelet, att lira, flytta och släppa puck. Vi vill vara ett lag som inte transporterar puck, utan släpper den. Spelvändningar, intensitet och power play har också varit i fokus.

"Svinhäftigt vara med om"

SDHL 2020/21 har tagit sig in på sin andra halva och Edlund är positiv inför framtiden.

– Det är otroligt kul att jobba med den här gruppen. Vi växer för varje vecka och det är svinhäftigt att få vara med om det. Vi har under hela resans gång lagt mycket fokus på puckhantering och pucksläpp, det ser vi nu också frukten av, säger Edlund.

Tankar om helgens motstånd?

– Det här är kanske den tuffaste matchhelgen man har i SDHL. Med det menar jag att om man jämför med exempelvis förra helgen så mötte vi ett toppmotstånd och ett lag som är längre ned i tabellen. Nu möter vi två toppresterande lag och det ska bli en fantastiskt härlig utmaning. Jag vill se att vi presterar i helgen. Tidigare under säsongen har vi spelat två bra matcher mot Linköping medans vi mot Djurgården inte har haft maxprestationer. Det vill vi ha den här gången.

Läget bra

När det gäller läget i laget så är det så bra som det ska vara för MODO Hockey.

– Vi ska kunna ställa upp med full trupp, i alla fall som det ser ut idag, avslutar Edlund.

Patrick Edlund