Mattias Karlin: "Vi behöver ha en jämnhet i matcherna"

29 november 2022 17:00
Intervju

En sex dagar lång road trip innehållandes tre tuffa bortamatcher har tagit sin början. MoDo har rullat söderut, med siktet inställt på nya poäng. Läs Mattias Karlins tankar inför spelveckan och den nio matcher långa segerraden.


– Den bottnar först och främst i att vi har många duktiga spelare. Vi har haft en kontinuitet i laget sen förra året, det bidrar också. Men framförallt handlar det om rätt karaktär på laget, inleder Mattias Karlin apropå segersviten.

För med en mäktig vändning i Hägglunds Arena såg MoDo i lördags till att förlänga vinstraden. Toppmötet och derbyt hemma mot Björklöven slutade 5-2, något som betyder att herrlaget är uppe i nio segrar i följd. Den här veckan tornar nya utmaningar upp sig i form av tre raka bortamatcher. Tränarteamet är på det klara med vad de vill se för typ av prestationer.

– Att vi spelar vårt spel, med en fortsatt kontinuitet i det som vi håller på med. Vi behöver ha en jämnhet i matcherna, betonar Karlin.

Tränaren satte sig tillsammans med sin ledarstab och spelartrupp på bussen tidigt på tisdagsmorgonen. Destinationen är uppdelad i tre stopp i form av Småland, Skåne och Stockholm. Matcherna ligger fördelade till onsdag, fredag och söndag och Mattias Karlin försöker att summera de många tankar han bär med sig in till spelveckan.

– Ja, det blir ju många matcher och många tankar haha! Men om vi tar Tingsryd först vill de åka mycket skridskor och spela ett enkelt spel, det får vi vara berdda på, förklarar tränaren och fortsätter;

– Kristianstad är lagda åt ett liknande håll, de vill också åka mycket. Sen har de varit lite mera tillbakadragna än fjolåret. Men generellt sett gör de det enkelt båda de här lagen.

"Det här blir den längsta road tripen, så det är viktigt att få umgås en hel vecka"

Efter bortafighterna mot Tingsryd (onsdag) och Kristianstad (fredag) sätter MoDo alltså punkt för veckans road trip på söndag i Stockholm. Där gästar vi AIK på Hovet, ett motstånd som Mattias Karlin menar skiljer sig något från veckans övriga uppgifter.

– Ja, AIK spelar väl inte riktigt samma typ av hockey. De fokuserar inte på skridskoåkning på samma sätt som Tingsryd och Kristianstad, utan är ett mer spelande lag.

Vad ställer de olika motstånden för typ av krav på våra matchplaner, hur mycket måste de anpassas?

– Det är klart att någonstans måste vi spela efter vad vi möter för typ av lag, samtidigt som vi har en grundstruktur. Det blir att ändra på småsaker. Men grunden är alltid densamma oavsett vilka vi möter, förklarar Karlin.

Redan idag har alltså MoDo rest söderut, något som betytt många timmar på bussen. Laget har under morgondagen värmning samt match, därefter väntar en ren träning på torsdag. Fredag innebär ny matchdag med värmning, följt av ny träning på lördag innan allting vävs samman med ny fight på söndag. Det blir med andra ord många timmar på isen - men även många timmar tillsammans som grupp.

– Så är det, sen blir det ofta så här för oss med ett par bortamatcher i rad. Så vi är vana vid att bo på hotell. Men det här blir ju den längsta road tripen, så det är så klart viktigt att få umgås lite och vara tillsammans en hel vecka, avslutar Mattias Karlin.