MODO Hockey söker sportchef

3 juni 2019 12:25
Ingången till ståplats i Fjällräven Center
Jobbtillfälle

MODO Hockey söker nu en person som kan leda och styra den sportsliga verksamheten mot målen i Återväxten. Som person är du lugn, trygg och har lätt att skapa goda relationer med din omgivning. Ditt ledarskap bygger på en tydlig kommunikation, hög integritet, affärsmässighet och gott omdöme. Är du MODO Hockeys nästa sportchef?


MODO Hockey är en anrik förening som funnits sedan 1921 och är ett givet samtalsämne i Örnsköldsvik. De har en fantastisk arena, ett engagerat näringsliv och en härlig publik. Värdegrunden säger – Hjärta, Glädje, Ansvar – vilket ska genomsyras av alla som har en del i MODO Hockey. MODO Hockey har som målsättning att ta sig tillbaka till högsta ligan samt bli marknadsledande när det gäller att utbilda och utveckla spelare och ledare. Dessa mål samt andra sportsliga strategier i MODO Hockey ligger under namnet Återväxten.

Vem är du?

Du kommer att arbeta mot de uppsatta målen inom den sportsliga verksamheten i MODO Hockey och vi ser gärna att du gjort en liknande resa tidigare. Som sportchef är det viktigt att du trivs med att leda en utvecklande organisation och att jobba enligt den strategi som föreningen satt upp. Som person är du lugn, trygg och har lätt att skapa goda relationer med din omgivning. Ditt ledarskap bygger på en tydlig kommunikation, hög integritet, affärsmässighet och gott omdöme.

Kvalifikationer

Ett krav är att du har erfarenhet från ledande positioner inom elitidrott såsom huvudtränare, sportchef, klubbdirektör, general manager eller liknande. Utbildning inom idrott och ledarskap på minst högskolenivå eller liknande är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av att leda och styra personal. Du kommer att hantera många olika relationer vilket kräver att du är en relationsbyggare som förstår vikten av att skapa och bibehålla långa relationer. Du kommer att vara MODO Hockeys sportsliga ansikte utåt vilket gör att du behöver ha en god kommunikativ förmåga samt erfarenhet från att hantera media och andra intressenter.

Ansvarsområden

Som sportchef kommer du att ansvara för MODO Hockeys elitverksamhet. Du kommer att ansvara för att driva spelar- och ledarrekrytering, budget och resultat, utveckling av ledare och spelare, uppföljning av mål för verksamheten samt förbättringsarbete i den sportsliga organisationen. Allt i enlighet med vår strategi Återväxten.

Placeringsort, arbetstid, sysselsättningsgrad och lön Tjänsten är placerad i Örnsköldsvik, startadtum enligt överenskommelse. Förtroendearbetstid. Heltid. Lön och förmåner efter överenskommelse.

Ansökan

Du skickar in din ansökan med cv och personligt brev via följande undersida på www.onepartnergroup.se senast 2019-06-09.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Frågor kring tjänsten besvaras av Johan Widebro VD MODO Hockey, [email protected], tel: 070-617 98 24.

Frågor som gäller rekryteringsprocessen och ansökan besvaras av Malin Vedman, VD OnePartnerGroup Örnsköldsvik.

Välkommen med din ansökan!