Förlängt kontrakt med Oscar Pettersson!
Publicerad: 2022-12-09
NYHET
MoDo Hockey kan idag meddela att klubben skrivit nytt kontrakt med forwarden Oscar Pettersson, 23. Det nya kontraktet sträcker sig över ytterligare två säsonger, till våren 2025. Det är här jag vill vara", säger Pettersson.

Oscar Pettersson är på många sätt "grannens grabb" personifierad. Han fostrades i Svedjeholmens IF och spelade juniorhockey i Örnsköldsvik Hockey innan han tog klivet in i MoDo Hockeys J18-lag som 16-åring, säsongen 2015/2016.

Debuten i seniorlaget i HockeyAllsvenskan skedde säsongen därpå och från 2018/2019 har han varit etablerad i HockeyAllsvenskan, framför allt i MoDo men även i Västervik under ett par säsonger.

Förra återvände han till Ö-vik och fick rollen som assisterande kapten.

Det kontrakt han skrev på då var inne på sista året nu, men nu är en förlängning i hamn och "OP" blir MoDo Hockey trogen minst fram till våren 2025.

– Det var inget att fundera på när jag fick chansen att skriva på igen. Jag brinner för den här klubben och det är här jag vill vara. Vi håller på och skapar någonting riktigt bra och jag vill vara med hela vägen, säger Pettersson.

Sportchef Henrik Gradin är nöjd med att få ytterligare en signatur på pränt i lagbygget för framtiden; Pettersson är den senaste i raden av spelare som har förlängt sina kontrakt under säsongen gång.

– "OP" har hjärta för MoDo Hockey och är en viktig del i vårt lagbygge. Han står för hårt arbete och går in hundra procent på både träning och match. Han är också en ledare för oss både på och vid sidan om isen, säger Gradin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist