MODO besegrade Leksand i J20 SuperElit Norra
Publicerad: 2018-11-16
Junior
MODO Hockey tog en stark seger hemma mot Leksand när J20 SuperElit Norra återstartad efter landslagsuppehållet. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter att Linus Skager, Nicolas Müller och Anton Gradin gjort MODO Hockeys mål.

Det blev en händelsfattig förstaperiod när MODO Hockey tog emot Leksand i J20 SuperElit Norra under fredagskvällen. De båda lagen lyckades bara få iväg 13 skott totalt sett under de 20 minuterna, trots att både MODO och Leksand hade var sin chans i spel fem mot fyra.

MODO Hockey tog tag i spelet i den andra perioden och vann skotten med 14-7 och hade de bästa chanserna under mittenakten. I mitten av perioden fick MODO Hockey möjligheten att spela fem mot fyra i två minuter och man skapade ett antal bra lägen men avsluten smet endera utanför eller räddades av Leksands målvakt Jakob Hellsten.

MODO höll undan till seger

Matchens första mål lät vänta på sig, klockan hade tickat nästan 15 minuter in i andra perioden innan MODO Hockey tog ledningen i matchen då Linus Skager på egen hand gjorde 1-0. Skager tog till vara på ett misstag från Leksand och med ett snärtigt skott hittade han bortre krysset från liten vinkel.

Åskådarna hann knappt bänka sig i tredje perioden innan hemmalaget utökade ledningen till 2-0. Hugo Styf och Linus Skager spelade fram till Nicolas Müller som fri på vänsterkanten hittade luckan vid första stolpen.

Leksand gav inte upp matchen och fyra minuter in i sista perioden reducerade man MODO Hockeys ledning till 2-1 efter att hemmalaget tappat kontrollen på pucken i egen zon. Leksand jagade kvittering och i slutet av matchen tog man ut målvakten men då var det MODO Hockey som i tom bur fastställde slutresultatet till 3-1 genom Anton Gradin.

MODO tog med det tre starka poäng i jakten på en plats bland de fem i toppen som tar sig till J20 SuperElit Top10 efter jul. De båda lagen möts igen redan i morgon i Fjällräven Center med start 12:30.