Olsson nollade Timrå i första åttondelen

19 mars 2014 22:09

MODO Hockey J20 har tagit ett grepp om SM-åttondelsfinalserien mot Timrå sedan man ikväll vunnit i E.ON Arena med 3-0.

Markus Olsson i kassen svarade för 31 räddningar.

– Vi vinner matchen och det är vad som räknas. Tycker vi startar matchen mycket bra och det är där vi lägger grunden, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20.


Ikväll startade MODO Hockey J20 sitt SM-äventyr och det blev en inledning som lovar gott. Inför 522 åskådare i E.ON Arena kopplade MODO Hockey J20 ett tidigt grepp om matchen – ett grepp som man sedan aldrig släppte.

– Vi har bra driv i gruppen från första nedsläpp och jobbar hårt. Vi jobbar som ett lag och det ger resultat, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20 och fortsätter:

– Vi känns gediget i våra handlingar och kan också skaffa oss ett målmässigt övertag.

13.36 kom ledningsmålet för MODO Hockey J20 och det var Fabian Gunnarsson som i friläge avslutade på ett bra sätt.

I slutet av perioden kom tvåan när Dmytro Timashov i power play hittade Adrian Kempe med en fin passning och Kempe nätade.

Timrå hade också målchanser i första perioden, exempelvis ett friläge när MODO Hockey J20 spelade power play men då stängde Markus Olsson (bilden) igen.

– Markus gör en mycket stabil insats i kassen matchen igenom, säger Gradin.

Efter drygt halva matchen så blev det allt mer Timrå som dikterade villkoren på isen.

– Framför allt i slutet av mittperioden och i början av den tredje så gick de hårt i offensiven. De har mycket puck och även ett visst tryck emellanåt. Men jag tycker ändå att vi reder ut det hela bra och släpper inte till allt för många riktigt klara målchanser, säger Gradin.

Med drygt två minuter kvar av ordinarie matchtid kunde sedan David Gunnarsson definitivt stänga matchen när han satte MODO Hockey J20:s tredje mål.

– Vi vinner matchen och det är vad som räknas. Nu har vi 1-0 i matcher men det handlar om att vinna två fighter. Det kommer att bli en tuff match på fredag och det gäller att vi fortsätter jobba hårt, säger Gradin.

MODO Hockey J20 hade ett mycket bra spel i penalty killing ikväll – och det var en av anledningarna till segern.

– Vi gör ett strålande jobb i den spelformen och framför allt vill jag lyfta fram David Gunnarsson och Edwin Hedberg som tar bort massor av tid. Även backarna Robert Hägg, Albin Carlson och Fabian Norberg har mycket istid i spelformen och gör det bra, säger Gradin och fortsätter:

– Tittar jag helhetsmässigt ikväll så är kedjan med Gunnarsson, Hedberg och Dmytro Timashov vår främsta enhet och bland backarna så är Carlson och Norberg genomgående våra främsta kort. Men jag vill lyfta hela laget – inte minst för det driv vi hade från första nedsläpp.

På fredag kl 19.00 är det dags för match nummer två i den här matchserien – då i Fjällräven Center.

Matchfakta

Allt om J20 SM