Andreas Eriksson ny målvaktstränare i MODO Hockey

9 maj 2019 11:40
Andreas Eriksson, till höger, med målvakt i Stavanger Oilers.
Herr

MODO Hockey kan idag presentera klubbens nye målvaktstränare för herrlaget då Andreas Eriksson skrivit ett kontrakt för de två kommande säsongerna. "En både taktisk och tekniskt skicklig målvaktstränare som vill framåt både i sin egen utveckling och med klubben", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


Andreas Eriksson är MODO Hockeys nye målvaktstränare och kommer senast från Stavanger i den norska ligan där han var målvaktstränare säsongen 2018/2019. Eriksson har tidigare erfarenhet från tre säsonger i SHL och Malmö Redhawks och har även varit i HockeyAllsvenskan och Almtuna IS under säsongen 2012/2013.

– Mina styrkor som målvaktstränare är att jag hela tiden försöker vara en bra person och komma överens med målvakterna att jag är där för deras skull och inte tvärtom. Jag vill bilda mig en egen uppfattning av målvakterna och går efter deras styrkor, men det är individen som ska utvecklas där målvakten själv ska styra processen över hur han vill spela, kommenterar Andreas Eriksson och fortsätter:

– Jag jobbar metodiskt, men framförallt är det människor som jag jobbar tillsammans med. Jag vill vara tydlig med kravställande då det är elitverksamhet och alla ska ställa höga krav på varandra. Erik Hanses har jag träffat på olika målvaktscamper sedan innan medan jag inte träffat Linus Lundin eller Oliver Dackell. Det ska bli väldigt roligt att bilda mig en egen uppfattning om spelarna och det ser jag väldigt mycket fram emot.

"Andreas är en lugn herre som säger vad han tycker"

Andreas Eriksson är född och uppvuxen i Luleå där han spelade ishockey fram till 20-års ålder och sedan blev målvaktstränare för juniorerna i Luleå Hockey. Där stannade han stannade i tre säsonger innan flyttlasset gick till Uppsala för jobb i Almtuna och på Sweden Hockey Institute. Säsongen 2015/2016 återfanns både Björn Hellkvist och Andreas Eriksson i Malmö Redhawks organisation tillsammans.

– Jag gillar hur Björn är som ledare där han alltid vill vinna men är väldigt mån om att individerna mår bra. Han går alltid i bräschen och är inte heller rädd för att ta kritik och står stadigt när det stormar. Det blir väldigt roligt att jobba tillsammans med Björn igen då han är väldigt engagerad både som ledare och som person, kommenterar Eriksson.

MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist ser även han fram emot att vara i samma tränarstab som Eriksson igen.

– Andreas är en lugn herre som säger vad han tycker i alla lägen vilket jag uppskattar. Han är dessutom en duktig utbildare och väldigt driven som person, avslutar Björn Hellkvist.

Kontraktet med Andreas Eriksson gäller för de två kommande säsongerna, till och med 2020/2021.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020