MODO till J20-semifinal
Publicerad: 2019-03-29
Junior
MODO Hockey har åter igen tagit sig till J20-semifinal och klubben har därmed minst ett lag på plats i Nyköping nästa helg. Detta efter att man besegrat Örebro i andra matchen i övertid med 5-4, det avgörande målet från Tobias Åhströms klubba.

Gästerna fick en spelmässigt bra inledning av matchen och satte hård press på Örebro. Mycket av spelet förlades till Örebros zon, även om MODO inte fick de riktigt heta chanserna framför mål. Det var därför inte helt rättvist när Örebro på ett friläge, drygt nio minuter in i perioden, tog ledningen.

Svaret på målet skulle komma snabbt, knappt två minuter senare kvitterade nämligen MODO Hockey genom Linus Skager. Pucken fastnade i trafiken framför mål och Skager kunde ta returen, vänta ut målvakten och lyfta in pucken högt för 1-1. Carl Westberg och Maximilian Popovic fick assistpoängen på målet.

Snabba repliker melodin

Den första perioden innehöll en utvisning, en utvisning som drabbade MODO Hockeys Anton Gradin efter knappt 13 spelade minuter. Gästerna klarade den utvisningen men bara tre sekunder efter att Gradin åter var på isen så kom 2-1 på en styrning framför mål som ställde Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål.

Förra gången tog det drygt två minuter, den här gången tog det bara knappa minuten, innan MODO Hockey på nytt kvitterade matchen. Max Wahlgren jobbade hårt i offensiv zon, gav pucken till Tom Hedberg och sökte ny yta, fick tillbaka pucken och i fritt läge så satte Wahlgren 2-2.

Utvisningar präglade andra perioden

Om den första perioden bjöd på massor av mål men få utvisningar så var det tvärtom i den andra perioden. Många utvisningar under de 20 minuterna, men målen de utblev. Det var gästande MODO som fortsatte skjuta de flesta skotten i matchen, i den första perioden vann man skotten med 14-8 och i den andra perioden 11-5.

Fram och tillbaka i tredje perioden

Den andra perioden var något av en andningspaus i den här matchen för den tredje perioden skulle bli precis lika målrik och händelserik som den första perioden.

7:54 in så tog MODO Hockey ledningen i matchen, detta efter att Örebros back som siste man tappat både skäret och pucken och Nicolas Müller höll sig påpassligt framme, tog pucken och lurad målvakten för 2-3.

Men kvitteringen kom bara dryga minuten senare och när Örebro sedan tog ledningen med mindre än fem minuter kvar så var det uppförsbacke för MODO. Men man gav inte upp och med ett oerhört vackert passningsspel så spelade Lukas Wernblom och Linus Pettersson fram Linus Skager som kunde sätta kvitteringen i tom bur och skicka matchen till förlängning.

MODO till Nyköping igen

I förlängningen blev spelet något mer avvaktande, trots att man spelade fyra mot fyra. Ingen ville göra något misstag som kunde bli avgörande. Men det skulle bli gästande MODO som drog längsta strået i matchen och 6:50 in i övertiden skickade Tobias Åhström in avgörande 4-5, framspelad av Nicolas Müller och stort jubel utbröt bland MODO-spelarna.

— Vi är bättre än dem i hela matchen, men vi har vissa problem med deras spel. De går hårt på kontringar och lägger ut pucken djupt och går på de puckarna och de får utdelning på det i dag. Vi hade problem med deras omställningsspel, säger Mikael Sundell och avslutar:

— Vi redde ut det till sist, vi är bättre i alla perioderna och den andra perioden är kanske vår bästa i matchen. Nu får vi se om det blir Frölunda eller Linköping i semifinalen nästa helg. Men grymt roligt att vi åter igen är i semifinal och skoj för grabbarna.

MODO Hockey är med detta i "Final Four" som spelas kommande helg i Nyköping. Semifinaler och final/placeringsmatch spelas i bäst av en match och MODO Hockeys semifinal spelas på lördag.