Tom Hedberg förlänger med MODO Hockey

15 april 2019 13:30
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att kontraktet med Tom Hedberg förlängts över den kommande säsongen. "Tom Hedberg är en skicklig spelare som även byggt sin fysik och blivit starkare under den förra säsongen, där han tog ytterligare kliv i utvecklingen. Han har förbättrat sin defensiv och det börjar nu bli dags att vi även får igång hans poängproduktion den kommande säsongen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


Under måndagen stod det klart att MODO Hockey förlänger kontraktet med Tom Hedberg över den kommande säsongen.

– Det känns skitskoj, jag har trivts riktigt bra hela säsongen så det känns väldigt kul att få vara kvar ett år till och fortsätta i MODO, säger Tom Hedberg.

Backen som återvände hem till Örnsköldsvik till förra säsongen menar att det varit skönt att vara tillbaka i staden han även växt upp i.

– Självklart var det skönt att vara tillbaka i Övik. Jag är uppvuxen här och har mycket kompisar även utanför hockeyn, så det har varit ett stort plus, säger han.

En godkänd säsong enligt Hedberg

Säsongen 2018/2019 säger Tom Hedberg var godkänd, både för sin egen del men också laget. Nu gäller det dock att ta flera kliv framåt.

– Jag tycker det gick okej för mig själv. Jag hade velat vara lite mer produktiv i den offensiva delen av banan, men en helt klart godkänd säsong, säger han och fortsätter:

– När det kommer till laget så är det en förbättring jämfört hur det gått tidigare år i HockeyAllsvenskan men det är klart att vi alla ville ha en längre säsong än det till sist blev.

Att klubben har en uttalad målsättning om att spela en HockeyAllsvensk final underlättade i valet att skriva på för backen som nu gör sig redo för sin tredje säsong i förening, juniorspel inkluderat.

– Valet blev självklart lättare då man vill spela i en klubb som har höga målsättningar. Det är då det är roligt att spela ishockey.

Nu väntar en tid med försäsongsträning, men redan nu står det klart vad som Hedberg själv vill utveckla till den kommande säsongen är tydlig.

– Den offensiva delen ska jag förbättra och ta en större roll i powerplay. Det är en målsättning jag har för min egen utveckling, avslutar Hedberg.

Kontraktet med Tom Hedberg gäller säsongen 2019/2020.

Läs mer om kontraktsläget i representationslagen här: Kontraktsöversikt 2019/2020