Förlust mot Almtuna på bortaplan
Publicerad: 2018-10-29
Herr
MODO Hockey förlorade måndagens bortamatch mot Almtuna i Uppsala. Matchen stod 0-0 efter två spelade perioder när hemmalaget svarade för två raka mål i frilägen i den tredje för 2-0-seger i matchen. Oliver Dackell i MODO-kassen svarade för en bra insats och räddade 28 skott.

I den första perioden i Gränby Ishall var det MODO Hockey som skapade flest farligheter där Jonathan Johnson var närmast att göra matchens första mål, men träffade stolpens utsida i ett av lagets två powerplay. Inga mål föll i den första perioden där MODO vann skottstatistiken med 6-13.

I den andra perioden var det hemmalaget som startade bättre och tryckte tillbaka MODO där målvakten Oliver Dackell svarade för flera fina räddningar. MODO Hockey fick sedan avsluta perioden i powerplay där Tim Wahlgren var nära att peta in ledningspucken från nära håll innan Tom Hedberg missade nätet från nära håll i slutsekunden. Det var fortsatt inga mål efter två spelade perioder där Oliver Dackell räddade hela 20 skott.

Två frilägen och två mål från Almtuna

I inledningen av den tredje perioden träffade Victor Berglund ramen med ett skott från backposition. MODO lastade puckar mot Arvid Ljung i Almtuna-kassen under de inledande minuterna, men det var en tappad puck i anfallszonen som skapade ett tre mot ett-läge för Almtuna som gjorde matchens första mål. Helt fri pricksköt Fredrik Forsberg 1-0 efter 6:20 i den tredje perioden. Hemmalaget utökade sedan ledningen på ett liknande sätt där Tobias Liljendahl helt fri med Oliver Dackell kunde skjuta 2-0 efter 11:04.

MODO Hockey fick chansen i powerplay efter 12 minuter men tog sig då knappt in i anfallszonen. Tiden rann iväg och istället gjorde MODO ett byte som innebar för många spelare på isen och powerplay Almtuna. Inga mål från hemmalaget föll i den följande spelsekvensen och inga fler mål kom i matchen som Almtuna vann med 2-0.

Matchtröjans dag och Hockeyfredag avslutar veckan

Fjällräven Center fylls på inför fredagens hemmamatch mot AIK och övre etage är nu öppet när över 3500 biljetter är sålda. Det är Hockeyfredag i arenan vilket innebär After Work från 16:00 och Efterfest med livemusik. Den röda hemmatröjan finns även till försäljning på fredag tillsammans med retro-tröjan som används som matchställ på fredagsmatcher framöver. Surfa in på modo.ebiljett.nu för biljetter till matchen.