MODO förlänger med #27 och #34

21 november 2013 14:00

MODO Hockey förlänger kontrakten med forwards Peter Öberg och Christopher Bengtsson - med två år vardera.


31-åriga Öberg startade sin karriär i LN91 och kom till Örnsköldsvik via hockeygymnasiet. Peter hade spelat med MODO som både junior och senior innan han inför säsongen 12/13 återvände efter spel i andra ligor. Peter gjorde 14 poäng (6+8) på 51 spelade matcher under förra säsongen. Denna säsong har Öberg hittills spelat 18 matcher och gjort 1 poäng (0+1). Totalt har Öberg spelat 365 matcher för MODO i SHL.

– Det känns jättebra att få möjlighet att vara kvar. Jag har testat på lite i mitt vuxna liv och Övik är där jag vill bo, här finns vänner och familj. Staden är jättebra för barnen och så. Det är MODO jag vill spela med och jag vill hjälpa till att vinna matcher – om det handlar om att täcka skott eller göra mål spelar mindre roll. Huvudsaken vi vinner som ett lag, säger Peter Öberg.

Den 20-årige forwarden Christopher Bengtsson har Huddinge IK som moderklubb. Bengtsson kom till MODO Hockey förra säsongen för spel i J20 SuperElit och gjorde 30 poäng (11+19) på 42 matcher där. Han debuterade i SHL redan under säsongen 12/13 och gjorde totalt 7 matcher. Denna säsong har Christopher tagit en ordinarie plats i truppen och har hittills spelat samtliga matcher.

– Det är i MODO jag vill vara kvar och utvecklas. Jag har varit här i snart två år och känner att det är viktigt med kontinuitet och dessutom trivs jag jättebra med allt här. Jag vill utveckla mig själv och laget samt etablera mig i SHL för att sedan kunna växa ordentligt som elitspelare, kommenterar Christopher Bengtsson.

MODO:s GM Markus Näslund om kontraktsförlängningarna:

– Vi är glada att vi har knutit upp både Peter och Christopher för två nya år. Båda två är hårt jobbande killar som är viktiga delar i vårt lagbygge.