Inför Timrå – MODO Hockey J20

19 mars 2014 10:07

Ikväll drar SM-spelet igång för MODO Hockey J20 när man i den första åttondelsfinalmatchen möter Timrå i E.ON Arena.

– Alla är förväntansfulla inför den här uppgiften. Det kommer att bli en tight matchserie mot ett bra Timrå, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20.


MODO Hockey J20 avslutade SuperElit Top 10 med seger över Rögle med 4-2. Trepoängaren innebar att MODO Hockey J20 slutade sjua i tabellen och när man ikväll nu inleder SM-spelet så gör man det mot Timrå som slutade tvåa i SuperElit fortsättningsserie.

– Geografiskt sett så blev det här så bra som det kunde bli. När valproceduren genomfördes så blev det lite nervigt då det var tre lag (Timrå, Malmö, Rögle) kvar att välja bland och det var Brynäs tur. De valde att åka till Skåne och då kunde vi välja ett länsderby. Inför valproceduren hade vi bestämt oss för att gå geografiskt även om det skulle innebära att det rent sportsligt skulle bli tuffare, säger Henrik Gradin, headcoach i MODO Hockey J20.

Under hösten möttes MODO Hockey J20 och Timrå tre gånger i grundserien – och det blev tre bortasegrar. I E.ON Arena vann MODO Hockey J20 med 6-1 och 5-4 – Timrå vann i Fjällräven Center med 2-1.

– Vi har alltid haft tuffa matcher mot Timrå. Visserligen vann vi en av höstens matcher med klara siffror efter att vi varit mycket effektiva, säger Gradin och fortsätter:

– Jag tror det här kommer att bli en tight matchserie med mycket känslor. Timrå spelar med fart och fläkt, mycket energi och är offensiva.

Både MODO Hockey J20 och Timrå har nu i slutet på säsongen fått ned spelare från respektive A-lag. För Gradins del innebär det spelare som Robert Hägg, Albin Carlson, Adrian Kempe, Edwin Hedberg och William Nylander.

– Albin har ju redan varit med oss en hel del under säsongen. Det blir alltid en lite speciell situation när det kommer ned spelare. Men det handlar om angenäma problem att försöka hitta den bästa uppställningen, säger Gradin och fortsätter:

– Timrå har också fått in flera spelare som gjort det bra i HockeyAllsvenskan under säsongen så visst kommer det här att bli en intressant utmaning för oss.

Matchserien spelas i bäst av tre matcher. I E.ON Arena ikväll innan man på fredag möts i Fjällräven Center och en eventuell tredje och avgörande match spelas också den i Fjällräven Center på lördag.

Vad blir nyckeln till framgång för er?

– Nyckeln ligger i att vi jobbar hårdare än dem. Hårt jobb är enda vägen till framgång. Så är det bara. Vi har den individuella skickligheten som krävs för att vara framgångsrika – men utan hårt jobb blir det inte någonting säger Gradin som har i stort sett en helt skade- och sjukdomsfri trupp att tillgå.

– Simon Engström står fortsatt på skadelistan. I övrigt är samtliga tillgängliga och det märks verkligen att grabbarna är sugna och laddade för uppgiften. Det är en skön stämning i gruppen och alla är förväntningsfulla, avslutar Gradin.

MODO Hockey J20:s preliminära matchtrupp till åttondelsfinalmatch 1

Målvakter

29 Markus Olsson (96)

45 William Silfwerfeldt Öhman (95)

Backar

5 Albin Runesson (96)

7 Albin Carlson (94)

8 Fabian Norberg (95)

11 Josef Ingman (95)

14 Robert Hägg (95)

16 Lukas Ekeståhl Jonsson (96)

23 Erik Flood (96)

Forwards

9 Dmytro Timashov (96)

10 William Nylander (96)

17 David Gunnarsson (94)

24 Daniel Muzito Bagenda (96)

25 Robin Byström (95)

33 Manuel Ågren (94)

34 Axel Ottosson (96)

38 Victor Olofsson (95)

39 Fabian Gunnarsson (95)

40 Oskar Söderberg (95)

41 Victor Öhman (95)

50 Edwin Hedberg (94)

51 Adrian Kempe (96)