Mathias From klar för MODO Hockey

8 juli 2019 16:20
Mattias From i AIK-hemmatröja
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att forwarden Mathias From är klar för spel i klubben för den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan. ”From adderar snabbhet till vårt lag och efter den förra säsongen är det någonting vi insett att vi är i behov av”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


Mathias From är kontrakterad av MODO Hockey för spel i HockeyAllsvenskan 2019/2020. From, 21, har Frederikshavn som moderklubb och spelade där efter juniorishockey i Rögle BK där han även debuterade i SHL säsongen 2015/2016. Efter ytterligare två säsonger i ängelholmsklubben spelade From 2017/2018 i Södertälje SK innan han lämnade för spel i AIK under samma säsong och representerade även AIK hela säsongen 2018/2019.

– Den senaste säsongen i HockeyAllsvenskan var hockeymässigt bra där allting även fungerade runt omkring ishockeyn och jag utvecklades mycket. Spelmässigt tycker jag själv att jag blev bättre allround genom att ta större ansvar i egen zon, kommenterar From och fortsätter:

– Jag är en skridskostark spelare som har bra överblick över spelet och gärna vill producera framåt men även vara delaktig i spelet över hela banan.

Mathias From spelade VM för Danmark och har sedan dess tränat i Stockholm där han just nu befinner sig. Efter en kortare ledighet väntar sedan innan han ansluter till MODO Hockey i Örnsköldsvik till den gemensamma försäsongsträningen och ispremiären i Fjällräven Center lördagen den 10 augusti.

– Jag har inte haft bråttom med att hitta en ny klubb efter VM och den senaste säsongen. Jag har främst sett till mitt behov att fortsätta utbilda mig på seniornivå där jag vill spela med fart och spela offensiv ishockey. Efter goda samtal med Björn Hellkvist och ett bra intryck från klubben ser jag mycket fram emot att vara del av och fortsätta utbildas i en spännande klubb som MODO, avslutar From.

”Har en enorm hockeypotential”

Mathias From är högerskytt och enligt huvudtränare Björn Hellkvist har dansken delar av allt det MODO letat efter för att komplettera laget:

– Mathias är duktigt på att ta in pucken i offensiv zon i hög fart och vi ser honom som en producerande spelare. Vi hoppas att det ska slå väl ut både för MODO och för Mathias där han har en enorm hockeypotential i sig som vi tillsammans ska få ut, kommenterar Hellkvist avslutningsvis.

Kontraktet med Mathias From gäller för säsongen 2019/2020 där From kommer att spela i tröja nummer 20.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020

Ispremiär med Skills Competition lördag 10 augusti