Emil Wahlberg är ny lagkapten i MoDo Hockey

23 augusti 2022 12:00
NYHET

Medspelarna har sagt sitt och Emil Wahlberg har tackat ja.

Den 33-årige backen är ny lagkapten för MoDo Hockeys herrlag.


Spelarna i MoDo Hockey fick härom dagen i uppdrag att rösta på vem som de anser borde bli ny lagkapten i truppen. En överväldigande majoritet hade skrivit ner nummer 26, Emil Wahlberg, och när backen fick frågan var han inte sen att göra tumme upp.

– Det kändes självklart att tacka ja, säger Wahlberg.

Smålänningen efterträder därmed Daniel Sylwander och blir den senaste i raden av lagkaptener i MoDo Hockeys historia. Wahlberg fungerade som assisterande lagkapten den gångna säsongen och har tidigare i karriären haft C:et under en period i Vimmerby.

– Jag är väl ganska lugn som människa överlag, och är lite äldre. Det är väl de största bitarna som folk har gått på. Sedan försöker jag att spela så stabilt som möjligt och de vet lite vad de får, säger Wahlberg apropå det faktum att så många laget ville se honom som kapten:

– En viktig del i rollen är att vara ett bra ansikte utåt och visa vägen.

Se en intervju i MoDo Channel:

Wahlberg är naturligtvis inte ensam i lagets kaptensgrupp. Oscar Pettersson och Sebastian Ohlsson var assisterande lagkaptener förra säsongen och är det även under 2022/2023. Till skaran assisterande kaptener kan även läggas Erik Jinesjö-Karlsson och Adam Pettersson.

Den sistnämnde kommer inte att ha ett A på bröstet på tröjan i och med att det finns en begränsning för hur många som får ha "bokstäver" på match, men han är lika mycket assisterande kapten som övriga tre.