Poäng efter stark upphämtning
Publicerad: 2023-02-24
MATCHRAPPORT
Det var en publikfest som hette duga när Niklas Sundström hyllades och vi sedan gjorde upp med Djurgården i en het toppmatch. Tyvärr drog gästerna det längsta strået i slutänden och vann efter förlängning.

Ja, kvällen började alltså med att Niklas Sundström fick sin förtjänstfana hissad till taket i Hägglunds Arena och välförtjänta hyllningar av de över 6 000 MoDosupportrar som var på plats. Ovationerna var många och långa.

Därefter spelades en hockeymatch också, den mellan MoDo och Djurgården. Hemmalaget fick en tuff start med tre insläppta mål och ett matchstraff på Oscar Pettersson i första perioden.

I andra reducerade Filip Sveningsson men perioden avslutades med ytterligare matchstraff på Daniel Brickley och uppförsbacke för MoDo inför tredje.

En uppförsbacke som dock bemästrades. Först reducerade Riley Woods med ett skott i nättaket och i spel fem mot fyra klev Nick Halloran fram och stänkte in kvitteringen. MoDo hade sedan bud på en segerpuck men matchen gick till förlängning där gästerna dessvärre avgjorde.

MATCHFAKTA

Modo Hockey-Djurgården 3–4 (0–3, 1–0, 2–0, 0–1)

Andra perioden: 1–3 (2.26) Filip Sveningsson (Nick Halloran/Pontus Näsén)

Tredje perioden: 2–3 (7.34) Riley Woods (Erik Jinesjö Karlsson/Pontus Näsén), 3–3 (10.36) Nick Halloran (Theodor Niederbach/Johan Södergran) spel 5–4.

Skott totalt: 32–33.

Publik: 6224.

NÄSTA MATCH

Nu väntar två matcher på bortaplan då Kristianstad och Tingsryd står för motståndet, onsdag och fredag till veckan.

NÄSTA HEMMAMATCH

Onsdag 8 mars spelar vi hemma igen, mot Södertälje. Nedsläpp sker klockan 19.00. Kom och stötta laget under slutspurten, säkra din plats redan nu på vår biljettsida!