MODO Hockey satsar stort på arenaupplevelsen

16 juni 2021 12:20

Vi i MODO Hockey längtar, nästan så att det gör ont, efter att få hälsa alla våra supportrar välkomna åter till Fjällräven Center.

När vi öppnar portarna för publik igen så bjuder vi på en helt ny upplevelse i form av en ny mediakub, över 200 meter LED-band runt om i arenan och nya lampor för isprojektion.


I november 2021 är det 14 år sedan Tore Erkén, med sitt enorma MODO-hjärta, skänkte en toppmodern mediakub till vår arena på Framnäsudden. Det var en mediakub som var i framkant i landet och vi kan inte nog tacka Tore för alla de upplevelser han gett oss och alla besökare i Fjällräven Center genom åren med den gåvan.

Nu vänder vi blad och går in i nästa fas i arenaupplevelsen.

Många har nog noterat att "Tores kub" har plockats ner under sommaren. Det är ju inte direkt så att det går obemärkt förbi... Under de senaste veckorna har det även gjorts plats för någonting nytt ovanför logevåningen och längst ner vid sargen.

I dag kan vi med glädje presentera vår nya satsning: I augusti månad ska en helt ny mediakub monteras i taket på Fjällräven Center. Därtill kommer vi att placera ett "band" med LED-skärmar i arenan, både ovanför logerna och nere vid sargen, och vi har även investerat i nya lampor för isprojektion.

– Vi har under en tid sett över möjligheten att utveckla arenaupplevelsen och vi är väldigt glada över att kunna få till detta innan säsongsstarten till hösten, säger Johan Widebro, vd för MODO Hockey.

Rickard Edblad, chef för försäljning och marknad, är en av de som varit inblandade i satsningen. Han längtar efter den dag då MODO Hockey kan bjuda besökarna på den nya upplevelsen.

– Ishockey är alltid som bäst på plats i arenan och med dessa moderna verktyg så kan vi ta arenaupplevelsen flera steg framåt. Med tanke på den säsong som varit – med alla restriktioner och svårigheterna att se matcher på plats – så känns det verkligen helt rätt tajmat att göra denna satsning nu när vi förhoppningsvis kan öppna upp.

Du har väl skaffat ett nytt säsongskort för Hockeyallsvenskan och SDHL? Om inte så hittar ni all information om säsongskorten på denna länk.

Snabbfakta om investeringen:

  • Mediakuben är kvadratisk med rundade hörn. Bildytan på respektive sida är 6,91 meter bred och 4,50 meter hög. Totalt är den 112,5 kvadratmeter stor.
  • Utöver mediakuben kommer det att vara 225 meter LED runt om i arenan, fördelat på 180 meter ovanför logerna och 45 meter i sarghörnen.
  • Pixeltätheten på mediakuben och övrig LED är P3,9, vilket med enklare ord ger en knivskarp bild och är i framkant rent tekniskt.