Björn Hellkvist inför bortamatchen mot Västerås

15 november 2018 16:25
Herr

MODO Hockey reser till Västerås för att på fredag kväll spela match i omgång 18 av HockeyAllsvenskan 2018/2019. "Vi gjorde en bra träning och jag får bra respons av spelarna, vilket är positivt. Vi är en stark grupp hur mycket folk än säger att det blåser", säger huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey kommer senast från förlust i en målsnål tillställning hemma i Fjällräven Center. Efter 60 minuters spel plus fem minuters förlängning stod matchen mot BIK Karskoga fortfarande 0-0 och när gästerna gjorde två mål och Johan Eriksson blev ende målskytt under straffläggningen innebar det en poäng till MODO. Skottstatistiken i matchen skrevs till 42-32.

– Jag tycker att vi hade en bra intensitiet och jag vet att folk pratade om att vi inte tacklade, men vi hade mesta delen av pucken och då kan man inte tacklas. Vi skapade många lägen för avslut i matchen, men avsluten blev för dåliga och det är en omställning vi måste göra med att spela i ett högt tempo och även avsluta i ett högt tempo. Vi skapar den typen av chanser det ska bli mål på så jag är inte orolig, målen kommer och vi ska bara fortsätta att göra det vi gör, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi ligger där vi ligger i ligan och det är ingen dålig situation. Pressen på oss själva är stor men inte betungande. Vi är inte nöjda på något sätt men vi har fortfarande fler vinster än förluster.

"Västerås jobbar hårt och är strukturerade"

Nu väntar bortamatch mot Västerås där lagen mötts en gång tidigare den här säsongen när MODO Hockey vann med 4-3 på hemmaplan. Västerås ligger på åttonde plats i den HockeyAllsvenskan tabellen och har två poäng mindre än MODO Hockey inför matchen.

– Jag har inte tittat på Västerås ännu, men det jag kommer ihåg från matchen senast är att de är ett lag som jobbar hårt och strukturerat. Så länge vi förlitade oss endast på "skills" så kunde vi inte rå på dem utan vi var tvugna att hitta en väg att vända matchen och vinna den senast. Det är precis samma sak som gäller inför kommande möte, säger Hellkvist till MODO Channel och avslutar:

– Vi kommer inte kunna förlita oss enbart på skicklighet utan måste kriga lika hårt som de gör. Gör vi det kommer vi att vinna matchen då vi är ett bättre hockeylag. Det kommer att kosta och ha ett högt pris, det måste vi vara medvetna om, för Västerås kommer garanterat att ge allt.

Läget i MODO Hockey

Tom Hedberg var på is under torsdagen och spelar fredagens match. Henrik Björklund ser ut att missa matchen på grund av sjukdom.

Hemmamatch mot Vita Hästen på söndag

Missa inte nästa hemmamatch i Fjällräven Center när Vita Hästen kommer på besök redan nu på söndag. Nedsläpp sker 17:30 och biljetterna finns ute på modo.ebiljett.nu. Vi ses i Fjällräven Center!

Till MODO Channel