Niklas Folin ansluter till MoDo Hockey

28 juli 2021 15:10
NYFÖRVÄRV

MoDo Hockeys backsida är nu spikad.

Niklas Folin, 27, ansluter från Vita Hästen.


Niklas Folin är fostrad i Hanhals på västkusten och kom till Frölunda som 15-åring. Han gick via SHL-klubbens juniorled men lämnade sedan landet för att pröva lyckan i Nordamerika.

Under sex säsonger hann han med spel i juniorligan USHL (med Muskegon Lumberjacks och Omaha Lancers) och collegeligan NCAA (UMass-Lowell) innan det bar iväg till Sverige igen.

2018-2020 spelade Folin under Mattias Karlins ledning i Västervik och den gångna säsongen tillhörde han en annan klubb i HockeyAllsvenskan, nämligen Vita Hästen.

Nu blir det spel för MoDo Hockey.

– Niklas är hårt spelande back som vi framför allt kommer att ha mycket nytta av i defensiven. Han är också en väldigt bra karaktär, en ledarfigur, säger sportchef Henrik Gradin.

Laget återsamlas nu på måndag den 2 augusti och Folin ser fram emot att ta sig norrut till Örnsköldsvik.

– Jag njuter av mina sista semesterdagar på västkusten innan flyttlasset går upp till Ö-vik. Det ska bli extremt kul att spela i MoDo-tröjan, säger Folin, som skickar en passning till fansen:

– Jag hoppas att vi ses i vinter!

Kontraktet är skrivet över kommande säsong, 2021/2022.

Henrik Gradin presenterade värvningarna av Niklas Folin och Emil Wahlberg i en livesändning i MoDo Channel på onsdagen. Se sändningen i spelaren nedan.