Förlust hemma mot Luleå
Publicerad: 2021-10-25
MATCHRAPPORT
Efter tre raka segrar fick MoDo se sig besegrade på hemmaplan i SDHL på måndagen. Matchen mot Luleå slutade 0–2.

Tidigare under säsongen, för lite mer än en månad sedan, blev MoDo det lag som bröt Luleås långa segersvit på hemmaplan – efter fjorton raka vinster fick norrbottningarna se sig besegrade av MoDo efter sudden death.

På måndagen väntade ett returmöte i Hägglunds Arena och den här gången var det dessvärre Luleå som kom att bryta MoDos svit. Efter segrar mot Leksand, SDE och AIK tappade MoDo samtliga tre poäng på hemmaplan.

Luleå startade piggast och fick också med sig ett tidigt powerplay i matchen, men MoDos spel i numerärt underläge var klanderfritt och med det i ryggen trummade hemmalaget sedan på framåt för att komma in i matchen ordentligt.

MoDo fick också ett gyllene läge att ta ledningen i powerplay – men istället för 1–0 kom en kalldusch när Luleå bröt ett uppspel och Noora Tulus fyllde på och satte pucken bakom Klara Peslarova i hemmakassen.

Det var lite av en sådan kväll, tyvärr.

Nämnda Peslarova var en förgrundsfigur för hemmalaget under 60 minuter och räddade i slutänden 42 av de 44 skott som hon fick emot sig. Hon var en god anledning till att MoDo hade chans till poäng i princip ända in i det sista.

Och det saknades definitivt inte lägen för hemmalaget att spräcka Luleåmålvakten Sara Grahns nolla. Som när Kaitlyn Tougas sköt tätt utanför i en två-mot-en-kontring i andra perioden, eller när Erica Rieder prickade målramen halvvägs in i tredje perioden.

Det ville sig dock inte och MoDo får nu ladda om.

Lyckligtvis väntar dubbel chans till revansch på hemmaplan i helgen. Både på lördag och på söndag vankas nämligen möten med HV71 i Hägglunds Arena. Kom och stötta laget – förköp biljett på modo.ebiljett.nu.