Katia Clement-Heydra klar för MODO Hockey

15 juli 2019 14:00
Dam

MODO Hockey kan idag meddela att man skrivit kontrakt med kanadensiskan Katia Clement-Heydra över den kommande säsongen. "Vi har diskuterat till och från under en längre tid. Nu har vi kommit till en lösning och det känns jättebra", säger huvudtränare Björn Edlund.


Det står nu klart att 29-åriga forwarden Katia Clement-Heydra är klar för MODO Hockey den kommande säsongen. Kanadensiskan kommer från fyra säsonger i Montréal Canadiennes där det blev 78 poäng på 102 matcher.

– Det är en perfekt tvåvägsscenter som kan spela offensivt och definsivt. Hon är bra i tekningscirkeln och är precis den spelare som vi har letat efter, säger huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Det är en producerande spelare med väldigt bra speluppfattning. Hon har gjort ordentligt med poäng tidigare, vilket är något som vi eftersökt.

Innan sina fyra säsonger i Montréal Canadiennes, tillbringade Clement-Heydra tre säsonger på McGill University där det blev 197 poäng. Det är alltså en spelare som kommer in med stor rutin både när det kommer till poängproduktion och i mästerskap.

– Katia kommer in med mycket erfarenhet. Utöver att hon gjort mycket poäng så har hon också varit med och vunnit mästerskap, bland annat CWHL, säger Edlund.

"Nu är truppen full"

Huvudtränaren berättar att man diskuterat med Clement-Heydra under en tid, och med kanadensiskan in i laget är truppen nu full.

– Det känns såklart jätteskönt att truppen är satt. Nu kan vi blicka framåt och fokusera på det, säger Edlund.

Kontraktet med Katia Clement-Heydra är skrivet över säsongen 2019/2020 och hon kommer spela med nummer 19 på ryggen.