Ville Nieminen huvudtränare för MODO Hockey

9 juni 2020 11:20
Herr

MODO Hockey har idag glädjen att presentera Ville Nieminen som klubbens huvudtränare för herrlaget den kommande säsongen. ”Vi fastnade för hans personlighet och karaktär där han har en enorm passion för sporten. Efter en lång rekryteringsprocess är vi nu väldigt glada att välkomna Ville Nieminen”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Ville Nieminen har efter en framgångsrik spelarkarriär, med bland annat över 400 matcher i NHL med en Stanley Cup, spel i KHL, OS-silver och över 200 poäng i Liiga, de fem senaste säsongerna arbetat som tränare i Finland. Tränarkarriären inleddes i andraligan Mestis innan två säsonger som assisterande tränare i Jukurit följdes av huvudtränaruppdrag för Pelicans. Nieminen är nu kontrakterad som huvudtränare i MODO Hockey de två kommande säsongerna.

– Jag ser mycket fram emot att vara en del av och att fortsätta bygga på det MODO Hockey skapat de senaste säsongerna i HockeyAllsvenskan. Rekryteringsprocessen har passat mig utmärkt då den varit väldigt noggrann och jag lärt mig mycket om mig själv under processens gång, berättar Nieminen och fortsätter:

– MODO Hockey har gett ett väldigt seriöst intryck och jag är helt på det klara med vilka förväntningar som finns på mig som huvudtränare och på gruppen av spelare som gör sig redo för den kommande säsongen. Jag känner till vilken chans MODO hade för avancemang till SHL den avbrutna säsongen och även om vi givetvis ska fortsätta på den inslagna vägen är det viktigt att påpeka det stora jobb som nu ligger framför oss. Det gäller att vi svetsar oss samman både som grupp och i sättet vi ska spela, men jag är enormt inspirerad inför uppgiften och att nu lära känna alla i laget samt alla i och omkring organisationen.

"Ta beslut framåt direkt från start"

Ville Nieminen anlände till Örnsköldsvik under måndag kväll och har redan startat sin tjänst i klubben där han under tisdag förmiddag träffade laget och organisationen.

– Vi ser likadant på väldigt mycket vad gäller det hockeymässiga och när vi lärt känna varandra under den senaste tiden i och med rekryteringen känns det givetvis bra när han nu är på plats för att inleda sin tjänst. Det kommer att hända mycket den närmaste tiden där han går direkt in i processen med att lära känna hela organisationen och parallellt arbeta med att ta beslut framåt direkt från start. Vi har alla sett fram emot att börja arbeta tillsammans och nu är det full gas som gäller, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader avslutningsvis.

MODO Hockeys tränarstab säsongen 2020/2021 består därmed av:

Ville Nieminen, huvudtränare Pär Styf, assisterande tränare Urban Omark, assisterande tränare Andreas Eriksson, målvaktstränare

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021

Fler klipp i MODO Channel