Inför MODO Hockeys möte mot Timrå IK på torsdag kväll

19 oktober 2016 12:12

MODO Hockey drabbar samman med Timrå IK för första gången i tävlingssammanhang sedan 2013 och derbyt i Västernorrland är tillbaka. Timrå IK kommer till matchen på torsdag klockan 19:00 som serieledare i HockeyAllsvenskan 2016/2017. "Det kommer att bli krig imorgon där Timrå inte vet vad som väntar. Deras unga spelare kommer att få en tuff match", säger MODO Hockeys huvudränare Andreas Johansson inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från en tung förlust mot Mora IK på hemmaplan där bortalaget vände och vann i den tredje perioden efter tre raka mål som tog matchen från 1-0 till 1-3 som även blev slutresultatet. MODO Hockeys målskytt i matchen blev Byron Ritchie som hittade nätet från nära håll efter en retur för sitt tredje mål för säsongen.

– I den senaste matchen hade vi alla möjligheter att vinna då vi leder med 1-0 och har flera chanser i powerplay med bland annat spel i numerärt överläge under fem minuter. Istället för att avgöra där så föll vi tillbaka i den tredje perioden, sammanfattar MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Det handlar om att spelare måste kliva fram och visa att de vill avgöra men även att de står lugna och trygga i situationen. Det hände inte i den senaste matchen och efteråt stannade vi kvar för att prata igenom allting ordentligt i ett bra möte där det var högt till tak och många i gruppen tog till orda.

Under onsdagen blev det klart att MODO Hockey förstärker målvaktssidan med Erik Hanses som närmast kommer från spel i Skellefteå AIK. Hanses fanns med på isen under onsdagens träning.

– Jätteroligt att Erik är på plats där han såg riktigt bra ut på träningen och var fokuserad. Han kommer in med bra positiv energi och hade ett leende på läpparna under hela förmiddagen, kommenterar Andreas Johansson.

"Timrå vet inte vad som väntar dem"

Timrå IK besegrade Västervik i den senatse matchen och tog därmed ledningen i HockeyAllsvenskan 2016/2017 där laget spelat ihop 26 poäng genom åtta vinster i de första 11 omgångarna. Bäste poängplockare i laget är Elias Pettersson som svarat för 11 poäng (5+6) på lika många matcher.

– Det är bra att vi nu möter Timrå som är serieledare och det är det bästa möjliga testet för oss just nu. Jag känner naturligtvis till historiken mellan föreningarna där det kommer att bli krig imorgon, säger Andreas Johansson och avslutar:

– Timrå inte vet vad som väntar och deras unga spelare kommer att få en tuff match där ute där det kommer att bli tufft, hårt och grinigt. Jag kommer att elda upp laget enormt inför matchen.

Biljetter till länsderbyt på torsdag 19:00

Det har varit strykande åtgång på biljetterna och fler läktarsektioner är därför öppnade. Vi rekommenderar alla att förköpa sina biljetter då det kommer vara mycket folk runt Fjällräven Center i samband med matchen på torsdag kväll klockan 19:00. I sedvanligt ordning kan biljetter förköpas på modo.ebiljett.nu och hos våra fantastiska biljettombud i Örnsköldsvik med omnejd.