Dubbla hattrick när MODO besegrade Södertälje
Publicerad: 2019-11-03
MODO Hockey tog nionde raka trepoängaren på söndag kväll när Södertälje besegrades med klara 9-3. Både Adam Tambellini och Patrik Karlkvist svarade för hattrick där övriga målskyttar för MODO Hockey var Mathias From, Johan Forsberg och Victor Berglund. Erik Hanses vaktade kassen och svarade för 28 räddningar.

Matchen på söndag eftermiddag i Fjällräven Center rivstartade med mängder av klara målchanser för MODO Hockey. Adam Tambellini gjorde även 1-0 fint framspelad av Fredrik Olofsson där skottet satt rakt upp i det första krysset efter 7:11. Kvitteringen från Södertälje kom omgående där Lucas Carlsson något överraskande sköt ett skarpt skott till 1-1 endast 38 sekunder efter MODO:s ledningsmål.

MODO Hockey fick sedan matchens första möjlighet i powerplay och då kom 2-1 när Victor Berglund direktsköt sitt fjärde mål för säsongen fint framspelad av Joakim Hagelin i vad som mest kunde likna en spelvändning efter en chans för Södertälje i boxplay. Den första perioden innehöll det mesta som en period i hockey kan göra när Jonathan Johnson hade en puck i mål som dömdes bort på grund av målvakts-interference innan Patrik Karlkvist istället sköt 3-1 och SSK bytte målvakt från Sahlin till Bergvik.

Innan perioden var över reducerade Södertälje till 3-2 i powerplay med 34 sekunder kvar, men MODO var nära ytterligare mål då Adam Tambellini sköt utanför i ett straffslag med 11 sekunder kvar på klockan. Skottstatistiken skrevs till 14-10.

Tre raka mål från MODO i andra stängde matchen

I inledningen av den andra perioden utökade MODO sin ledning i matchen när Mathias From tog saken i egna händer, trampade runt SSK-försvaret och satte upp 4-2 efter 1:37 var spelade av perioden. Målet var Froms femte för säsongen. Henrik Björklund hade ett skott i stolpen i powerplayspel som följde innan Johan Forsberg utökade till 5-2 med ett skott som letade sig in högt bakom Bergvik efter 11:13.

MODO fick ny chans i powerplay när Södertälje blev utvisade med för många spelare på isen och då klämde Patrik Karlkvist in sitt andra mål i matchen när han pricksköt 6-2. Det var även ställningen efter två perioder där skotten i andra skrevs till 14-9.

Tambellini och Karlkvist med hattrick i tredje

I den tredje perioden fortsatte målskyttet för MODO Hockey när Adam Tambellini gjorde sitt andra mål för kvällen med ett välplacerat skott fram till 7-2 efter 6:55. Södertälje fick där efter straffslag med 9 minuter spelade, men Erik Hanses väntade ut Nick Olesen och räddade med klubban. Direkt efter den situationen svarade Patrik Karlkvist för en fin individuell prestationen innan han passade Tambellini som direktsköt sitt tredje för kvällen för fullbordat hattrick efter 9:10. Endast 26 sekunder efter det målet kom nästa klapp-klapp när Patrik Karlkvist sköt 9-2 i öppet mål efter fint förarbete från Tommy Enström och Adam Tambellini. Målet var Karlkvist tredje för kvällen och hattrick även för honom!

Södertälje reducerade till 9-3 efter 13:30 när Marcus Fagerudd fick vandra in i slottet och kunde prickskjuta mål relativt obevakad. Det blev matchens sista mål där skottstatistiken slutade 42-31 och MODO Hockey tog sin nionde raka trepoängare.

Toppmöte väntar i lördagens derby mot Björklöven

Nästa hemmamatch för MODO Hockey väntar på lördag då säsongens första derby stundar hemma i Fjällräven Center. Med nedsläpp 18:00 kommer Björklöven på besök för en match där biljetttrycket varit enormt. Det är sedan länge helt slutsålt på sittplats och det återstår endast fåtalet biljetter för ståplats för hemmalag - Nu fyller vi Fjällräven Center till sista plats!