Femte raka segern efter målkalas
Publicerad: 2021-09-26
Matchrapport
MoDo:s damer vann i Angered arena mot Göteborg HC med 1-6. Det är damernas femte raka vinst i SDHL denna säsong. Efter dagens seger ligger laget på en andra plats i tabellen.

Damerna stod för en stark insats på lördagen när man vände och vann på bortaplan mot HV71 med 3–6. I dag var det dags för att möta tabelljumbon Göteborg HC som fortfarande inte har tagit en poäng i årets SDHL.

Det var en första period som bjöd på chanser åt båda hållen där MoDo stundtals tappade markering i egen försvarszon. Viktorije Svejdova såg lugn och trygg ut i MoDomålet och fick stå för ett par kvalificerade räddningar i den första perioden. Men det var MoDo:s nummer 18, Lore Baudrit som kunde göra matchens första mål i den 13 spelminuten efter framspelning av Olivia Lindberg.

I den andra perioden skruvade MoDo upp tempot i matchen och redan efter fyra spelade minuter stod det 0–3 till bortalaget efter mål av Anna Andersson, till 0–2 och mål av Erica Reider, till 0–3. I den andra perioden hade Göteborg HC det jobbigt att hänga med i spelet och de hade svårt att få till något spel i MoDo:s försvarszon. Göteborg drog på sig flertalet utvisningar och fick spela stora delar av den andra perioden i egen försvarszon. Strax innan periodpaus kunde Lina Ljungblom utöka på MoDo:s ledning till 0–4.

MoDo visade ingen tecken på att slå av på farten i inledningen av den tredje perioden och Lore Baudrit gjorde sitt andra mål för matchen när hon sköt in 0-5 fem minuter in i perioden. En minut senare var det dags för mål igen när Maja Grundström utökade ledningen till 0-6. Göteborg:s Margot Mollersten lyckades spräcka MoDonollan åtta minuter in i slutperioden. I den andra halvan av den tredje perioden sjönk tempot i matchen och MoDo såg ut att mest vilja spela av perioden. Matchen slutade 1–6 till MoDo som nu har fem raka segrar i inledning av årets SDHL.