Pär Styf och Magnus Helin inför mötet mot Björklöven

29 november 2018 14:56
Herr

MODO Hockey har poäng i fem raka matcher och laddar nu för säsongens andra derby mot IF Björklöven. Precis som matchen i premiären av HockeyAllsvenskan 2018/2019 sker mötet i Umeå och A3 Arena. "Förhoppningsvis är det utsålt när det är två lag som möts som verkligen vill slå varandra. Jag förväntar mig en riktigt bra match", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från seger mot IK Oskarshamn efter straffar där matchen slutade 3-2 efter det matchavgörande målet från Henrik Björklund. MODO har därmed tagit poäng i fem raka matcher inför säsongens andra derbymöte mot Björklöven som spelas på fredag kväll i A3 Arena i Umeå.

Björklöven kommer senast från förlust på bortaplan mot BIK Karlskoga och ligger en tabellplacering bakom MODO Hockey med 31 inspelade poäng på 23 matcher. Lagen har drabbat samman en gång sedan innan och det i den HockeyAllsvenska premiären när MODO Hockey vann den inledande matchen med 1-3. Det är nu både laddat och förväntansfullt inför säsongens andra möte:

– Det kanske kommer att bli mer kamp än skönspel på fredag men det är samtidigt det som derbyn handlar om. Vi ska försöka att mata in ett lugn i grabbarna samtidigt som de naturligtvis ska vara heta och taggade, kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf till MODO Channel och fortsätter:

– Vi ska vilja vinna varje närkamp och varje duell i matchen då jag är övertygad om att det kommer leda till bra utgång för oss.

Läget i MODO Hockey

Backen Victor Aronsson kommer att missa många veckors spel när han under onsdagen opererades för en skada i ena handen. I övrigt har MODO Hockey alla spelare tillgängliga för spel där laget tas ut efter värmningen på fredag morgon.

Till MODO Channel

Familjedag söndag och Hockeyfredag mot Leksand

MODO Hockey har efter derbyt två raka hemmamatcher i HockeyAllsvenskan där söndagens match mot Almtuna har familjetema med hoppborg, Humlan på besök och familjebiljetter för 100kr/styck på utvalda sittplatser. Nedsläpp i den matchen är 15:00 medan mötet mot Leksands IF nästkommande fredag startar 19:00 med AW inför matchen och Efterfest med livemusik i vanlig ordning efter slutsignalen. Biljetter till kommande matcher hittar du som vanligt på modo.ebiljett.nu.