Vinst och förlust för J20, vinst för J18

12 januari 2020 19:33
Junior

J20 SuperElit Top10 startade under helgen upp för säsongen och för MODO Hockey blev det en seger mot Växjö och en förlust mot Frölunda. Samtidigt blev det seger i helgens enda match i J18 Allsvenskan Norra när MODO vann mot Björklöven.


Förra helgen startade vårsäsongen för J18 Allsvenskan Norra och den här helgen drog J20 SuperElit Top10 igång för MODO Hockey, där det var två matcher på hemmaplan som stod på menyn.

Under lördagen inledde MODO Hockey matchandet med att vinna relativt komfortabelt mot Växjö Lakers. Två mål inom loppet av knappa minuten i slutet av första perioden gav MODO kontrollen i matchen och den släppte man sedan aldrig. Hemmalaget var hela tiden steget före Växjö i målprotokollet och till slut skrevs segern till 7-3 för MODO Hockey.

— En riktigt skön seger och vi vinner rättvist. Växjö hade stora problem med vårt aggresiva försvarsspel och vårt effektiva presspel gav oss många snabba spelvändningar som la grunden för vår seger. Vi är jättenöjda med hela laget men kedjan med Strömgren, Håkansson och Åhström spelar 4-0 i matchen och förtjänar extra beröm för matchen, säger huvudtränare Micke Sundell.

"Vi kan utmana varje motståndare"

Segern mot Växjö följdes under söndagen upp av en förlust mot Frölunda där matchbilden från lördagen var den omvända. Gästerna var hela tiden steget före i protokollet och när 60 minuter var spelade så hade Frölunda vunnit med 2-7.

— Vi tappar spelare till sjukdom kort inpå matchen och vi får dessutom av ett matchstraff tidigt, vilket gör att vi drabbas både numerärt och kvalitativt. Mot ett motstånd av Frölundas karaktär behöver vi både fullt lag och spelmässigt marginalerna med oss för att kunna vinna, säger Sundell och avslutar:

— Vi var lite osäkra var vi stod efter en månads uppehåll men efter att ha mött tvåan och trean från J20 SuperElit Södra så kan vi konstatera att vi håller en bra nivå och att vi kan utmana varje motståndare under våren.

J18 vann mot Björklöven

I J18 Allsvenskan Norra så var det bara en match för MODO Hockey under helgen som gått och det var söndagens hemmamatch mot Björklöven. MODO Hockey tog ledningen i mitten av första perioden och utökade sedan ledningen sent i den andra perioden. En reducering fick gästerna till men i sista perioden var MODO starkare och vann till slut med 4-1 och är med det med i toppen tidigt i tabellen.

— Vi för inte en av våra bättre prestationer. Jag tycker vi lämnar vårt spelsystem för ofta, både med och utan puck. Stundtals spelar vi bra och är framför allt när vi flyttar pucken snabbt och finns tillgängliga i rätt ytor för att hjälpa varandra. Jakob Olsson gör en bra match i målet och det är starkt av killarna att vinna och man ska ha respekt för varje seger i den här serien, säger huvudtränare Emil Svelander.

Kommande helg är det två hemmamatcher i J18 Allsvenskan Norra när MODO tar emot Djurgården respektive Södertälje. Även i J20 SuperElit Top10 är det två hemmamatcher som väntar nästa helg då Linköping och HV71 gästar Örnsköldsvik.