MODO tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2018-10-27
Dam
MODO Hockey studsade tillbaka direkt efter fredagens förlust och vann hemma mot Linköping i SDHL. Ett sent mål i matchen från Michela Cava innebar seger med 3-2 och MODO är därmed tillbaka på vinnarspåret.

Helgens andra match i SDHL stod på menyn i MODO-hallen under lördagskvällen. Linköping, som närmast kom från en straffseger borta mot Luleå, gästade och det skulle bli en tät, jämn och spännande match.

Gästerna skulle få den bästa starten då man, trots att först tvingades klara av ett box play, tog ledningen efter fem minuter. Linköping utnyttjade ett felpass från MODO i egen zon och Emma Murén kunde fri i slottet sätta 0-1.

Spelet i perioden hade många ansikten, där lagen turades om att föra spelet men där de riktigt heta chanserna uteblev. 0-1 stod sig perioden ut och MODO tvingades ut till den andra perioden som det jagande laget.

Stark andraperiod innebar ledning

Även om Linköping sköt klart flest skott i alla tre perioderna så var många skott från utsidan av boxen som MODO hade i egen zon och MODO hjälpte Klara Peslarova i målet på ett bra sätt. Det gjorde också att MODO kunde skapa omställningar och det skulle vara givande i den andra perioden.

En av dessa spelvändningar kom i mitten av andra perioden och i offensiv zon vann MODO tillbaka pucken ett flertal gånger och till slut kom kvitteringspucken från Marion Allemoz. Målet blev starten på en riktig lyckominut för hemmalaget för redan i nästa spelvändning friställde Mina Waxin Michela Cava med en lång fin passning och Cava gjorde inget misstag i det friläge hon fick.

Sent avgörande från Cava

Lyckominuten i mitten av andra perioden såg till så att MODO hade ledningen med sig in i tredje perioden medan Linköping nu var laget som jagade en kvittering. Kvitteringen skulle komma och det dröjde inte mer än 38 sekunder innan Linköping kunde sätta 2-2 genom Kennedy Marchment.

Match stod verkligen och vägde i det här läget och båda lagen fick chansen att spela power play utan att lyckas sätta pucken. När de 88 åskådarna på plats började ställa in sig på förlängning kom avgörande med knappt två minuter kvar på klockan och det var Michela Cava som med sitt andra mål för matchen gav hemmalaget segern i matchen.

Segern innebär att MODO fortsatt är i serieledning i SDHL, där det är otroligt jämnt i toppen av tabellen. Seriespelet fortsätter redan till veckan för MODO då man på onsdag gästar Brynäs.