Michael Sundlöv ny sportchef i MODO Hockey

3 april 2017 14:30

MODO Hockey kan idag meddela att föreningens nye sportchef heter Michael Sundlöv. ”Jag ser fram emot utmaningen där det kommer krävas ett noggrant jobb för att bygga ett slagkraftigt lag. Den viktigaste uppgiften direkt blir att få ihop laget runt laget där alla måste jobba hårt och åt samma håll”, kommenterar Sundlöv.


Michael Sundlöv är klar som sportchef i MODO Hockey för de tre kommande säsongerna. Sundlöv har mångårig erfarenhet från rollen och kommer senast från Karlskrona HK i SHL. Innan de två säsongerna i Blekinge har Sundlöv jobbat som scout för Winnipeg Jets och har dessförinnan varit sportchef för Brynäs IF i över tio år.

– Engagemanget är stort för ishockey i Örnsköldsvik och utmaningen att ta tillbaka MODO Hockey till SHL kittlar. Jag ringde till Johan Widebro för att tala om mitt intresse för den här tjänsten och efter det gick det ganska fort. Jag brinner verkligen för sporten och vet vad det innebär att ha rollen som sportchef med hårt jobb från dag ett där engagemang och lidelse är en förutsättning, säger Sundlöv och avslutar:

– MODO Hockey har en tydlig målsättning att få fram egna ungdomar och det ska vi fortsätta med, men vi behöver även killar som varit med ett tag och har rutin som kan ge vägledning till de yngre spelarna. Mixen där blir oerhört viktig men de dubbla SM-gulden i helgen visar att klubben verkligen gör saker rätt. Det känns väldigt bra för MODO Hockey och den långsiktighet som är en del av vår strategi.

"Stor erfarenhet av rollen som sportchef"

MODO Hockeys VD Johan Widebro presenterade Sundlöv när MODO Channel sände live under måndagen.

– Michael Sundlöv har genomgått vår rekryteringsprocess i samarbete med Kornboden rekrytering där har bland annat djupintervjuer och personlighetstester ingått. Dels har Michael en erfarenhet av rollen som är väldigt viktig när det kommer till branchkunskap och relationer. Han har även gjort en liknande resa med Brynäs där utveckling av de egna juniorerna hade hög prioritering vilket sedan bar frukt.

MODO Channel med Michael Sundlöv från fredag 31/3