Erik Karlsson klar för MODO Hockey

26 april 2021 12:00
Herr

I samband med måndagens sändning i MODO Channel så var MODO Hockeys sportchef på plats i studion och presenterade att Erik Karlsson har skrivit kontrakt med klubben för de två kommande säsongerna. ”Känns riktigt bra att vi knutit till oss en skicklig tvåvägscenter med bra karaktär som spenderat de senaste tre säsongerna i den finska högstaligan”, sammanfattar Henrik Gradin.


Erik Karlsson är klar för de två kommande säsongerna, det meddelade Henrik Gradin under måndagens sändning i MODO Channel. 26-årige Karlsson är född i Lerum och har under sin juniortid vunnit SM-guld i U16, J18 och J20 samt brons i J18 och TV-pucken. Han har även varit med och vunnit JVM-silver i både J18 och J20. Erik kommer närmast från tre säsonger i finska Liiga-laget KooKoo, där han under den senaste säsongen stod för sju mål och 17 poäng på 55 matcher.

— En skicklig hockeyspelare som jobbar hårt över hela banan med ett bra spelsinne som har alla kvalitéer att spela ännu högre upp i seriesystemet, så vi är mycket glada att Erik har skrivt kontrakt med oss , kommenterar MODO Hockeys sportchef Henrik Gradin.

”Ärofyllt att få vara här”

Innan de tre säsongerna i KooKoo spelade Erik Karlsson en säsong i HockeyAllsvenskan då han gjorde 28 poäng i Timrå IK. Han har även gjort 91 matcher i AHL för Charlotte Checkers och har två säsonger i Frölunda i SHL.

— Känns fint att vara tillbaka i Sverige igen, ända sedan jag var liten har jag hört mycket gott om MODO och det är ärofyllt att få vara här. MODO Hockey har alltid varit en stor klubb och jag ser alla möjligheter att lyckas bra i den här omgivningen. Lagbygget ser spännande ut, också väldigt roligt att återförenas med Alexander Ytterell som jag spelade tillsammans med i Finland, säger Erik Karlsson och avslutar:

— Sommaren kommer till största delen spenderas i Örnsköldsvik för att lära känna staden och laget. Jag vill komma in och göra ett hårt jobb och bidra med poäng men också till att göra min omgivning bättre. Känner mig grymt taggad för detta och jag tror den kommande säsongen kommer blir riktigt rolig!

Kontraktet mellan Erik Karlsson och MODO Hockey är skrivet på två år.