Förlust på bortaplan mot Djurgården
Publicerad: 2016-03-01

MODO Hockey förlorade kvällens bortamatch mot Djurgården med 5-4. Trots stort spelövertag för MODO i den första perioden, kunde Djurgården utnyttja sina kontringar och chanser maximalt och gå ifrån till en 3-0-ledning. MODO gick ikapp till 5-4 i tredje perioden och var ytterst nära kvittering i slutminuten. Djurgården höll dock undan till seger. Periodsiffror: 3-0, 1-2, 1-2. Målskyttar för MODO, Oscar Hedman, Emil Pettersson, Ludvig Nilsson och Bill Thomas.

MODO Hockey började kvällens bortamatch mot Djurgården piggt. Man var det lag som förde spelet större delen av perioden och skapade även många fina lägen mot Djurgårdens målvakt Mantas Armalis. MODO lyckades dock aldrig få hål på Djurgårdsmålvakten utan istället kunde hemmalaget spela på kontringar och man var supereffektiva när chanserna bjöds.

1-0 kom efter 8:52 av Markus Ljungh. Djurgårdaren åkte upp genom mittzonen och sköt ett skott utanför höger tekningscirkel. Pucken letade sig in bakom en skymd Jonatan Bjurö.

Djurgården kunde sedan öka på sin ledning till 2-0 efter 13:49. Detta då Marcus Högström tog pucken från anfallsblå och runt målburen. Pucken i mål köksvägen vid första stolpen. MODO fick därefter ytterligare en kalldusch när Linus Hultström ökade på ytterligare en gång efter 17:21 efter en spelvändning. Markus Ljungh droppade pucken till Hultström som sköt från slottet, pucken styrdes via försvarare in i mål.

MODO Hockey vann skottstatistiken i den första perioden med 11-13 men fick gå från den första perioden med ett tungt 3-0-underläge.

Dubbla reduceringar genom Hedman och Pettersson

MODO fick betalt för sina missade chanser i den första perioden när man i början av den andra, lyckades reducera två gånger. Efter att ha tryckt ned Djurgården i försvarszonen inledningsvis kunde Oscar Hedman trycka in 3-1 efter 5:32. Obevakad framför mål, fint framspelad av Ilari Filppula.

Endast 14 sekunder senare vände Emil Pettersson spelet och kom i två mot ett-läge tillsammans med Gustav Possler. Possler serverade Pettersson till öppet mål och 3-2 efter 5:46.

Djurgården tog timeout efter 3-2-målet och jämnade ut spelet resterande delen av perioden. Man lyckades också öka på sin ledning till 4-2 efter 11:22. Detta efter att Henrik Eriksson spelats fram från bakom mål av Emil Lundberg. Utan chans för Adam Reideborn som byttes in i MODO-målet inför den andra perioden.

MODO fick dubbla chanser i powerplay under andra halvan av perioden, utan att lyckas få in fler reduceringar innan paus. Perioden präglades av snabba spelvändningar och en fortsatt publikvänlig ishockey. Skottstatistik 12-7.

MODO Hockey nära kvittering i slutminuten

Djurgården rivstartade den tredje perioden med ett tidigt 5-2 mål redan efter 17 sekunder. Matt Anderson serverade Patrick Thoresen på bortre stolpen som bara behövde peta in pucken förbi en överspelad Reideborn.

MODO kom tillbaka på nytt och lyckades återigen reducera matchen två gånger. Framspelad av Patrick Dwyer kunde Ludvig Nilsson på bortre stolpen sätta 5-3 efter 5:54. Bill Thomas tog MODO Hockey än närmare när han satte 5-4 efter 12:15. Ilari Filppula spelade fram forwarden mitt i slottet som satte pucken säkert förbi Mantis Armalis vid bortre stolpen.

MODO tryckte ned Djurgården hårt i slutminuten och var nära kvittering, men efter en svettig räddning av Armalis höll dock Djurgården undan till seger 5-4. Skottstatistik i tredje perioden 9-10, totalt 32-30.

Nästa hemmamatch för MODO Hockey äger rum på torsdag den 3 match mot Växjö Lakers. Köp biljetter här och stöd ditt favoritlag på plats i Fjällräven Center.