Så ser skade- och sjukdomsläget ut i herrlaget

25 november 2021 15:27
NYHET

Det har varit en del svängdörrar i MoDo Hockeys herrtrupp på sistone, på grund av skador och sjukdomar.

Sportchef Henrik Gradin ger här en uppdatering kring läget i laget inför fredagens match borta mot Almtuna.


Den som senast föll bort från spel var målvakten Tex Williamsson, som tvingades kliva av sent i tredje perioden mot Södertälje efter att ha fått en motståndare över sig. Williamsson tränade inte på torsdagen och spelar mest troligt inte heller i Uppsala på fredagen. I stället har utlånade Marcus Nygren kallats in från Arlanda Wings.

– Det finns ingen ny uppdatering kring Tex, utan det behövs vidare undersökningar av honom och sedan får vi se vilken status han har, säger Henrik Gradin.

Sebastian Ohlsson, Filip Sveningsson och Niklas Folin var alla på is under torsdagen i olika omfattning, men samtliga bar gröna tröjor.

– Sebbe är inte aktuell för spel i morgon, men man kan väl säga att det är dag till dag som gäller för honom framöver.

– Folin är väl en vecka bort i alla fall, minst. Det är kul att se Sveningsson ute på isen men det är ett tag bort innan han kan vara med.

Daniel Sylwander har varit avstängd de senaste två matcherna och råkade i samma veva ut för att bli sjuk. Även Erik Jinesjö Karlsson har saknats i början på veckan. Båda de två var dock på is under torsdagens pass, glada i hågen båda två.

– Förhoppningsvis är de klara för spel i morgon.

Ny på minussidan är däremot Tanner MacMaster, som spelade mot Södertälje på onsdagskvällen men sedan kände sig lite krasslig.

– Vi valde att låta honom vara hemma idag för att inte dra in någon mer skit i gruppen. Vi får se i morgon när laget sätter sig på bussen om han kan åka med, säger Henrik Gradin.