Don Cascos Orkester älskar MODO

12 februari 2018 16:45
Nyhet

Sven-Olov Sandin, sång, munspel och trumbon, Hasse Hjelm, sång och gitarr, Patrik Pettersson, trumlåda och sång, Lars-Erik Larsson, bas och sång samt Kjell Åström, piano och gitarr. Där har ni Don Cascos Orkester som älskar MODO och låter det höras, inte minst i samband med utvalda hemmamatcher de senaste säsongerna. Nu är det premiär för deras trallvänliga ”Vi älskar MODO”!


Första gången som Don Cascos Orkester intog Supporterbaren i samband med den årliga ”Supporterdagen” var säsongen 2015/2016. Gruppen, med bas i Sundsvall, stämde upp till sång med egenskrivna MODO-texter på kända melodier och gjorde omedelbar succé.

– Vi har nu över 12-låtar med MODO-tema där Sven-Olov Sandin har skrivit alla texterna. Det började som en kul grej när vi fick tag i supportergruppen ”MODO-hjärtan Sundsvall” i samband med SCA-cupen under försäsongen och där vi tillsammans är MODO-iter sedan barnsben, berättar bandmedlemmen Patrik Pettersson och fortsätter:

– Vi snackade om att göra någonting roligt tillsammans och via MODO-hjärtan Sundsvall fick vi kontakt med MODO och chansen att spela i Supporterbaren i samband med en hemmamatch. Man kan säga att vi direkt fick blodad tand och efter den spelningen har vi skrivit fler och fler låtar med bland annat en hyllning till Emil Molin.

”Ser fram emot att spela den live igen”

En av låtarna som framfördes redan under den första spelningen var ”Vi älskar MODO” som är en cover på den klassiska ”The Wild Rover”. Efter omedelbar allsång ville MODO Hockey tillsammans med bandet spela in låten - Det var en lång stig att vandra, men nu är låten äntligen inspelad i samarbete med Peo Hedin och SamSound i Örnsköldsvik.

– Det var fantastiskt roligt att gå in i studion och spela in låtar. Vi är nöjda med resultatet och ser fram emot att spela den live snart igen när kanske ännu fler har hört låten och lärt sig texten. Vi åker ut till Ulvön för att jamma i helgen under deras ”Winter Classic” och sedan längtar vi efter att komma till Fjällräven Center igen för att spela i samband med matchen fredag den 2 mars, avlutar Patrik Pettersson.

MODO Channel har klippt en musikvideo till låten som går att se nedan, och via länken finns låten att ladda hem i mp3-format. Låten kommer, tillsammans med många andra MODO-låtar, att framföras live i Fjällräven Center när Don Cascos orkester spelar i samband med matchen mot Almtuna, som är "Supporterdagen" 2018!

Biljetter till matchen MODO Hockey - Almtuna, fredag 2/3 19:00

Till MODO Channel

Ladda hem låten i .mp3-format (Spara filen)