AIK blir motståndet i kvartsfinalen

14 mars 2023 21:50
SLUTSPEL 2023

På tisdagen blev det klart vilka lag som gick från play in till kvartsfinalspel då både AIK och Västerås säkrade platser bland de åtta främsta. Därmed är det nu också klart vilka lag som möts i kvartsfinal.


MoDo var, i kraft av seriesegern, först ut att välja motstånd och valet föll på AIK.

– Jag tycker inte att det har varit ett svårt val. Vi har kollat igenom alla lag som finns tillgängliga och har kommit fram till ett beslut. Vi har snackat med spelarna och alla är med på båten, både ledare och spelare. Vi går efter tabellen, säger huvudtränare Mattias Karlin.

För MoDos del väntar nu två raka hemmamatcher, på fredag och söndag i Hägglunds Arena. Matchserien följer upplägget H-H-B-B-H-B-H, där H står för hemmapan och B för bortaplan.

– Det är klart att det är skönt, att få träna hemma och göra oss redo för kvartsfinal. AIK är ett bra hockeylag, sedan har det gått lite upp och ner för dem under säsongens gång, men någon ska väljas och de hamnade sist och därav valet, säger Karlin.

MoDo och AIK har mötts fyra gånger under säsongen. Stockholmarna vann med 6–5 i premiären i Hägglunds Arena efter straffar, därefter har det blivit tre raka MoDo-segrar (7–0 hemma, 4–2 gånger två borta).

Säkra plats till de första kvartsfinalerna! Vi har släppt biljetter till de två första matcherna. Du hittar alla alternativ här på vår biljettsida.