Patrik Karlkvist tillbaka i MODO Hockey

7 november 2020 16:10
Nyhet

Nu står det klart. Efter en otrolig kraftsamling av privatpersoner och företag är Patrik Karlkvist hemma igen i MODO Hockey. Kampanjen #karlaskahem inbringade över 640 000kr och nu är kontraktet påskrivet. ”Det här känns oerhört roligt och jag ser verkligen fram emot att dra på mig MODO-tröjan igen”, kommenterar Patrik Karlkvist.


MODO Hockey gick för en vecka sedan ut med nyheten att Patrik Karlkvist var aktuell för MODO Hockey. Sportchef Fredrik Glader hade samtalat med såväl Vaasan Sport som Patrik Karlkvists agent, men värvningen skulle inte kunna ske utan supportrarnas hjälp och därför startades #karlaskahem som en swish-kampanj. Första timmarna kom över 260 000 kr in och knappa två dygn senare stannade insamlingen på över 640 000 kr.

Nu har MODO Hockey och Patrik Karlkvist kommit överens och ett kontrakt gällande säsongen 2020/2021 samt säsongen 2021/2022 är undertecknat. Patrik Karlkvist kom till Örnsköldsvik under lördag eftermiddag och ansluter till laget på måndag morgon.

– Jag blev naturligtvis jätteglad av att se uppslutningen kring insamlingen och det har varit väldigt många som även hört av sig direkt till mig och reagerat över uppståndelsen, kommenterar Karlkvist och fortsätter:

– MODO:s fans är de bästa i landet och de ställer alltid upp för laget när det som bäst behövs. Så jag är inte förvånad över det enorma gensvar som MODO fick kring kampanjen, men man måste ändå vara imponerad över hur fort det gick med insamlingen.

"Vill tacka för det otroliga engagemanget"

För MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader var det en självklarhet att göra allt för att få tillbaka Karlkvist till MODO Hockey. Efter 202 matcher och 88 mål i MODO Hockey har Karlkvist vuxit fram som en kulturbärare i föreningen.

– Vi vet precis vad vi kommer att få i Patrik Karlkvist och förutom att det är en fantastiskt hockeyspelare med spetskompetens i det offensiva spelet är det en riktigt bra kille som vet precis vad vi i MODO Hockey står för, kommenterar Glader och fortsätter:

– Efter att han spelat fyra raka säsonger i föreningen och konstant levererat var det heller aldrig en fråga om att vi direkt ville skriva kontrakt även över nästkommande säsong. Det känns väldigt bra att det nu är klart och underskrivet och jag vill passa på att skicka hela organisationens varmaste tack för det otroliga engagemang som alla visade kring #karlaskahem. Nu ser vi tillsammans framåt!

"MODO var det enda alternativet"

MODO Hockeys band till Patrik Karlkvist och kontakten med Fredrik Glader har inte varit någon hemlighet. Karlkvist berättar att den relationen även betydde mycket i valet av kommande klubb när det visade sig att kontraktet med Vaasan Sport skulle brytas i samförstånd.

– Vi har kollat läget med varandra löpande då jag bryr mig om MODO och MODO bryr sig om mig. Det var därför naturligt att MODO var det enda alternativet när det blev som det blev. Jag har aldrig ens tittat åt något annat håll och nu när allting är klart känns det riktigt bra, berättar Karlkvist och avslutar med att sammanfatta den korta tiden i Liiga:

– Det har varit mycket stolpe ut i början av säsongen för mig och de vill ha identiteten av ett defensivt hårt jobbande lag, vilket inte kom att passa mig. Jag vill inte skylla ifrån mig då jag fick chansen, men ibland kan det bli så här i hockeybranschen. Jag känner ändå att formen är bra, jag känner mig pigg och har haft en bra försäsongsträning så det ska bli otroligt roligt att ansluta och komma igång igen i MODO. Jag har inte varit på is den senaste veckan och ser fram emot både det och att träffa spelarna i laget igen.

Patrik Karlkvists kontrakt gäller till och med säsongen 2021/2022 och Karlkvist kommer att spela i tröja nummer 89.

Till MODO Channel