Så arbetar MoDo utifrån rådande restriktioner

22 december 2021 15:12
INFORMATION

De restriktioner som införs med start den 23 december kommer att påverka MoDo Hockey som arrangör och er som besökare i Hägglunds Arena. Här har vi samlat den information som finns att förmedla i nuläget.


Det var ett tufft besked som kom när Regeringen och Folkhälsomyndigheten höll presskonferens på tisdagen och meddelade att vi från och med dan före dopparedan, den 23 december, måste leva med nya, hårdare restriktioner för allmänna sammankomster inomhus.

MoDo Hockey har jobbat febrilt med frågan sedan beskedet kom och har försökt att räta ut de frågetecken som dykt upp. Det var med kort varsel vi fick informationen, tätt inpå jul, och vi hoppas att gemene man har överseende med att vi i nuläget inte har svar på exakt alla frågor.

Beslut har tagits om ett antal saker som berör vår verksamhet den närmaste tiden.

  • Hemvändarfesten som var planerad den 25 december blir inte av. Vi ser över möjligheten att genomföra evenemanget vid ett senare tillfälle och återkommer så snart vi kan med mer information till alla som köpt biljetter.

  • Anrika MoDo-cupen ställs in, då myndigheterna tyvärr avråder från att arrangera just cuper för barn och ungdomar. Cupen skulle ha spelats i MoDo-hallen under mellandagarna men blir alltså inte av i år heller.

  • Hyllningen till Niklas Sundström, som var planerad till mötet med Västervik den 29 december, skjuts upp och kommer att genomföras vid ett senare tillfälle. "Det är tråkigt, men läget är som det är. Man får acceptera det och blicka framåt", säger "Susse", som själv varit med i beslutet att skjuta på hyllningen.

Vad gäller matchen mot Västervik i stort så jobbar vi nu, i samråd med HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet, med att hitta en lösning där vi kan ta in så många som möjligt på läktarplats inom ramen för rådande restriktioner.

Tills dess att en lösning finns på plats har vi stoppat försäljningen av biljetter till våra framtida matcher i HockeyAllsvenskan och SDHL.

Under julhelgen kommer vi att arbeta med den mest akuta frågan, alltså matchen mot Västervik, och på måndag utlovar vi information om vad som gäller. Vi kommer att publicera informationen här på modohockey.se och ska även höra av oss via mejl till alla som köpt biljetter redan.

MoDo Hockeys vd Johan Widebro pratade om de nya restriktionerna och klubbens jobb framåt i en sändning i MoDo Channel på onsdagen.

Under sändningen kom även mediakuben på tal, den som först skulle ha landat i november och sedan var planerad att sättas upp vid årsskiftet. Tyvärr dröjer det längre än så och exakt när mediakuben och den nya arenaupplevelsen kan vara på plats går inte att säga i nuläget.

Positivt är att en lösning av transporten är nära.

– Det som nu har hänt de sista tre veckorna är att den leverantör som vi valt har fått ekonomiska problem. Vi har nu hittat en ny leverantör som har tagit över ordern. Om vi får ihop allting den här veckan så är planen att grejerna ska rulla från Kina under någon av de två första veckorna i januari.

Transporten tar sedan tid, exakt hur lång tid beror på vilket transportsätt som väljs. Allra snabbast går det givetvis med flyg, men det är också kostsamt.

– Det skulle kosta någonstans i häraden en miljon kronor och det är en risk som MoDo inte riktigt vill ta, säger Johan Widebro.