Här är MoDo Hockeys nya matchställ

25 augusti 2021 12:00

Äntligen kan vi presentera det som vi teasat om under sommaren.

I dag, den 25 augusti 2021, ser vår nya matchtröja dagens ljus.


Inför säsongen 2015/2016 tog vi fram en retrotröja, en med den klassiska designen där M O D O var skrivet snedställt. Den designen har hängt med sedan dess och har sedan 2017/2018 använts av alla våra lag på senior- och juniornivå.

Vi är och har varit väldigt stolta över den tröjan, men var sak har sin tid – och nu när vi firar 100 år som förening är det dags att inleda en ny era.

Under sommaren har vi hintat i sociala medier om att någonting varit på gång, under parollen "VAR REDO!". Filip Sveningsson, Olivia Carlsson och Daniel Sylwander har fått paket när de minst anat det; under en fisketur, vid bergsklättring och på golfbanan.

Nu går vi i mål med den kampanjen.

Erica Rieder och Mikkel Aagaard var de första spelarna som fick äran att dra på sig det nya matchstället. Vi kan lova att deras leenden på bilden här ovan inte bara är för kamerans skull, båda var också genuint glada över tröjans design.

Som ni kan se är det nu vårt 100-årsemblem som pryder framsidan på tröjan. Därmed är också vår logotyp tillbaka!

Tröjan är tillverkad i Tjeckien och det är inte bara designen som är annorlunda jämfört med tidigare. Tröjan i sig kommer att vara smidigare spelarna att lira med också.

– Det är ett "NHL-stuk" på tröjans skärning, den blir tajtare än den tröja som vi hade tidigare. Materialet är också betydligt lättare vilket gör tröjan enklare att bära, säger Thomas Wågström, materialförvaltare för herrlaget.

Vill du ha replica av matchtröjan? Det gör att göra en beställning redan nu på modohockeyshop.se. Förbeställer du tröjan får du namn och nummer på köpet!