Stark start i J20 Nationell Norra

12 september 2021 16:30
Junior

Trots en inledande förlust i fredagens möte med Luleå så skulle det bli två av tre segrar för MoDo Hockey när J20 Nationell Norra drog igång under helgen. Efter fredagens förlust följde man nämligen upp det med två raka segrar, en i returen med Luleå och så under söndagen mot Skellefteå.


Två säsonger i rad har J20 Nationell Norra stått utan segrare, detta då juniorserierna ställts in på grund av Corona. Men nu äntligen är det dags för juniorhockey igen och i J20 Nationell Norra så begav sig MoDo Hockey norrut för att spela tre bortamatcher, två stycken mot Luleå och en mot Skellefteå.

Fredagens premiärmatch mot Luleå slutade med förlust med 3-2, detta efter att Luleå i första perioden gått ifrån till 3-0 och där gästande MoDo jobbade sig in i matchen och med två mål i tredje perioden krigade om poängen hela vägen in till slutsignalen.

MoDo studsade tillbaka direkt

Det blev alltså noll poäng på kontot under fredagen men MoDo såg till att vända den förlusten till två vinster under resten av helgen och det gjorde man först och främst genom att ta revansch på Luleå på lördag, då man vann med 4-1. Två snabba mål i mitten av första perioden lade grunden för segern, som aldrig var riktigt hotad och när MoDo gjorde sitt fjärde mål i inledningen av tredje perioden var poängen säkrade.

MoDo inledde sedan söndagens match mot Skellefteå lika bra som man spelade mot Luleå och man gick snabbt ifrån till tvåmålsledning, men Skellefteå hittade en väg tillbaka målmässigt och det var lika på två efter 20 minuter. Men en stark mittenakt där MoDo gjorde tre mål bäddade för en ny seger och när slutsignalen ljöd hade MoDo vunnit med 7-5 och står nu på sex poäng efter tre spelade matcher.

"Killarna sätter laget framför sig själva"

– Vi visste innan vi åkte upp att det skulle bli tre tuffa bortamatcher. I fredags kom vi inte upp i den nivå vi vet att vi besitter men däremot lördag och söndag så levererar hela laget. Framför allt är det en fin arbetsinsats och ett uppoffrande spel på den nivå som vi pratat om att vara, säger MoDo Hockeys huvudtränare Emil Svelander och avslutar:

– Killarna täcker många skott, vinner närkamper och sätter hela tiden gruppen och laget framför sig själva, vilket också i förlängningen hjälper individen att lyckas. Vi har stundtals ett bra kortpassningsspel som gör att vi kan spela oss ur trånga situationer och jag vill även lyfta fram spelet i numerärt underläge samt den höga klass på målvaktsspelet som vi fått hela helgen igenom. Sammantaget hanterar vi de här matcherna på ett mycket bra sätt.

Närmast väntar säsongens första hemmamatch kommande helg då det är länsderby mot Timrå på söndag, med start 12:00.