Segersviten stannade vid sex raka
Publicerad: 2021-10-03
Matchrapport
Det blev en målsnål helg i SDHL för MoDo Hockeys del. Igår blev det seger med 1-0 hemma mot Linköping och idag blev det samma siffror fastän med Djurgården som segrare.

MoDo Hockey hade sex raka segrar inför mötet med Djurgården och hade verkligen varit starka i defensiven, där man bara släppt in nio mål på de sex senaste matcherna. I helgens andra match, hemma mot Djurgården, så skulle MoDo fortsätta att vara duktiga i defensiven och man släppte bara ett mål bakåt, ett skott från kanten i powerplay från Hannah Miller.

I MoDo Hockeys mål stod Viktorije Svejdova och hon svarade för 21 räddningar i matchen, bland annat hade hon flera frilägen och två mot ettor mot sig som hon hanterade med bravur.

Pucken dansade på mållinjen

Djurgården var det starkare laget i första perioden, framför allt i inledningen av den, där MoDo fick jobba sig in i matchen. Det gjorde man också och i den andra perioden så var man det bättre laget och tvingade Djurgården till att ta en timeout efter drygt halva matchen, då MoDo låg på som mest.

I den tredje perioden var det ännu mer spelövertag för hemmalaget där man verkligen tog för sig och skapade chanser framåt, bland annat hade man en puck som letade sig mellan benen på gästernas målvakt och som dansade på mållinjen innan en back hann fram och rensa undan pucken.

I slutminuterna tog sedan MoDo ut målvakten i jakt på kvittering men pucken ville inte in och efter 60 spelade minuter stod det klart att gästande Djurgården vunnit med matchens enda mål och segersviten stannade på sex raka matcher.

Nu väntar närmast två nya matcher på hemmaplan i Hägglunds Arena då det kommande helg är Brynäs och Leksand som kommer på besök. Lördagens möte med Brynäs är ett riktigt toppmöte i SDHL som definitivt är värt att titta på. Dina biljetter till den och samtliga matcher hittar du på modo.ebiljett.nu.