Förlust i genrepet mot AIK

5 september 2021 22:02
MATCHRAPPORT

Det blev inte någon tredje seger på rad på försäsongen.

MoDos damer föll borta mot AIK med 2-3 på söndagen.


– Kortfattat så var vi inte tillräckligt bra, säger huvudtränare Björn Edlund efter slutsignalen i Stockholm.

MoDo fick ändå bästa möjliga start på matchen när Jaycee Magwood satte 1–0 redan efter 33 spelade sekunder. Det målet kom att bli första periodens enda – och i mittronden var det AIK som hamnade ensamma i målprotokollet när Sabina Küller sköt 1–1.

Daniela Pejsova gav därefter MoDo ledningen på nytt när hon sköt 1–2 i upptakten på tredje perioden, men trots ännu en målmässigt bra start på en period blev det en förlust i slutänden. AIK vände på steken, till 3–2, innan slutsignalen ljöd.

– Stundtals så glimrar vi till, men det är för långt mellan våra bästa och sämsta stunder under matchen och jag tycker att vi håller en för låg nivå generellt, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Det var en bra läropeng inför säsongsstarten och någonting vi kan ta med och analysera för att utvecklas. Vi ska komma ihåg att det är andra matchen tillsammans och att vi likt andra lag har en resa att göra.

Huvudtränare Edlund understryker att även förra säsongen innebar en resa, där MoDo tog steg för steg allt eftersom säsongen gick och i slutänden gav HV71 en rejäl match i kvartsfinalen.

– Jag tycker att vi har ett betydligt bättre utgångsläge i år, så om vi gör det dagliga jobbet så kommer vi vinna matcher som dessa framöver.

Seriepremiären i SDHL sker nästa helg. Lördag 11 september är det möte med Leksand och dagen därpå åker MoDo till Gävle för att göra upp med Brynäs. Hemmapremiären innebär en match mot just AIK, lördag 18 september.