Sofia Engström klar för MODO Hockey

3 juni 2019 10:12
Dam

MODO Hockey kan idag glädjande meddela att backen Sofia Engström är klar för säsongen 2019/2020. "Vi är både glad och stolta att kunna presentera Sofia Engström. Det är en spelare som håller absolut högsta klass och i mitt tycke en av Sveriges absolut bästa backar", säger Björn Edlund.


Lagbygget för säsongen 2019/2020 fortsätter och nu kan nästa spelare presenteras i damernas trupp i SDHL. Den 30-åriga backen Sofia Engström har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Sofia är en extremt rutinerad back. Hon har erfarenhet och kommer in med 330 seriematcher i SDHL. Hon har en oerhört hög nivå i sig, och håller den nivån jämn. Det är en klassback rakt igenom, säger sportchef Björn Edlund.

Huvudtränaren och sportchefen säger att det är en spelare som kommer passa perfekt in i kommande års lagbygge.

– Sofia är en bra människa med fötterna på jorden. Hon är väldigt tävlingsinriktad och vill tävla i alla moment oavsett vad det är. Hon kommer passa perfekt in i det här lagbygget och är som klippt och skuren för den plats som hon ska fylla, säger han.

"Har siktat på att göra laget lite äldre"

Med en ung trupp, kommer Sofia Engström att komma in med stor rutin. Något som huvudtränaren siktat på att försöka få in i truppen.

– Vi har siktat på att göra vårt lag lite äldre och rutinerat, samtidigt som vi vill ha kvar ungdomligheten. Sofia är lite som Olivia Carlsson, vältränad, seriös och kommer vara en förebild för de yngre i laget. Man ser på henne när att hon kan behålla lugnet när det är stressigt i spelet. Samtidigt har hon alla de kvalitéer som vi söker för att kunna spela det spel som vi vill.

Kontraktet med Sofia Engström är skrivet över säsongen 2019/2020.

Till MODO Channel