MODO-TV: Kontrakt med Morten Madsen över 2010/11

7 december 2009 14:58


MODO Hockey har skrivit kontrakt med danske forwarden Morten Madsen, född 16 januari 1987.
Han kom från Minnesota Wilds organisation på ett tryoutkontrakt och har nu spelat 18 matcher i Elitserien med MODO Hockey.
– Vi är mer än nöjda med vad han presterat och han har definitivt motsvarat de förväntningar vi hade, säger sportchefen Fredrik Andersson. Därför är i förstås glada över att förhandlingarna är klara.

Madsen har nu kontrakt först den här säsongen ut sedan säsongen 2010/11.
– Jag kände direkt att jag hamnat rätt, säger Morten. Har trivts förträffligt sedan första dagen och hoppas hela tiden utveckla mig som spelare.
På sina 18 matcher har Morten Madsen nio poäng, varav fyra mål. Han har spelmässigt gjort mycket nytta som den fysiskt starke powerforward han är.
– Vi ligger risigt till i tabellen fortfarande, men som det känns blir allt bara bättre nu, säger Morten. Att få spela i samma lag som exempelvis Forsberg och Näslund är för mig rena drömmen.

Den senaste tiden har Morten Madsen gjort stor lycka i en kedja med Oscar Steen och Magnus Häggström. En trio som verkligen passat bra ihop.
– Vilka jag spelar med har mindre betydelse, jag försöker alltid göra mitt bästa, säger Morten. Nu när jag vet var jag ska vara de närmaste en och en halv säsongerna så kan alla lita på att jag ger järnet i alla lägen.

Ursprungligen kommer Morten Madsen från Rödövre i Danmark. Han har spelat fyra VM för Danmark. Han har dessutom vunnit tre JSM för Frölunda, där han då hade Thomas Steen som tränare.
– En mycket nyttig spelare för ett lag, betygsätter Steen. Vad man alltid vet med Morten är att han varje går dag in och gör sitt jobb.

Ta del av intervju med Madsen här

– Patrick Edlund, redaktör modohockey.se 2009-12-07 14:03 -